17.10.2010

Kallista mutta hyvää

Italialaiset ovat osaavaa porukkaa mitä tulee ruoanlaittoon. Jälkiruokapuolellakaan porukkaa ei voi liikaa kehua, sen myöntää varmasti jokainen italialaista jäätelöä tai sorbettia maistanut.

Suomenkin kaupoissa on viimein alkanut näkyä italialaistyyppistä tavaraa vuosien odotuksen jälkeen. Sivistys leviää maailmassa hitaasti mutta varmasti. Pappagallo tekee herkkua tavaraa kovaan hintaan. Vajaan litran paketti maksaa kuusi euroa - ja on joka sentin arvoinen.

Pistaasihan on jäätelöiden kunkku ja Papis hoitaa sen kunnialla. Nyt ostin kuitenkin sorbettia sunnuntaipäiväni ilostukseksi. Kävelin kaupassa tietämättä, mitä haluaisin ja sitten keksin.

Vaimoni aina jaksaa hehkuttaa sorbettia ja niinpä minäkin sorruin, sillä kyllähän se kaikille tervejärkisille maistuu. Valitsin sitruunan. Jyräsin juuri pari annosta ruoan päälle kyllä taas on käyttöä ISOILLE KIRJAIMILLE JUKOLAUTA! On hyvää: tuntuu siltä kuin jotkut harrastaisivat seksiä suussani. Jokainen suullinen sulaa suussa pikkukirpaisun säestämänä. Uu-mama!

Jos siis Henry Kissinger tai joku muu merkkihenkilö on tulossa käymään, kotiuta vaikka puketti sitruunasorbettia. Hintansa väärti, todellakin. Käypää tavaraa myös ilman syytä tapahtuvaan herkutteluun.

Mainittakoon muuten, että kuten nimestä voi päätellä, Pappagallon tehdas sijaitsee Espoossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti