3.10.2010

Tour de Koivisto III - Le Törsy

Jälleen on aika lähteä kierrokselle. Kaksi aiempaa Tour de Koivistoa ovat olleet rajatummalla budjetilla tehtyjä rundeja. Normi ja After Work ovat molemmat suositeltavia ohjelmanumeroita kaikille.

Joskus harvoin kannattaa kuitenkin pistää vähän tavallista enemmän pelimerkkejä ruokaan ja syödä hyvin. Kuitenkin, vaikka syödään hyvin, ei se tarkoita sitä, etteikö voisi aloittaa parhaalla. Siispä ensimmäinen stoppi on Mäkkäri (1).

Tällä kertaa kohteena oli Forumin alakerran McDonald's ja annostuksena se ainoa oikea, jota en aio tässä kerrata. Pieni välipala on aina paikallaan, sillä ravintolaan ei pidä mennä liian nälkäisenä, vaan sopivan.

Mäkkäristä kun on selvitty, voi hieman pyöriä kaupungilla, jos haluaa. Kartalla siirtymä on tehty suoraksi, mutta tavaroiden hipelöinti kaupoissa sopii tähän väliin oivasti. Hipelöinnin jälkeen otetaan suunta kohti uljaana töröttävää Hotelli Tornia (2).

En nyt muista hotellin katolla olevan pikkubaarin nimeä, mutta sinne siis seuraavaksi. 12 kerrosta hissillä ja Suomen ahtaimmat kierreportaat. Palkkioksi tästä kiipeämisestä kannattaa ottaa mojito. Tarjolla on monenmoista herkkua, josta tällä kertaa otin ompun. Hinta hirvittää, 12 euroa, mutta onpa hirvittävän hyvää myös. Ja maisemat kaupungin parhaat.

Mojitojen päälle allekirjoittanut suosittaa päämäärätöntä kävelyä Kamppi-Punavuori-Eira -akselilla. Jaloitellessa voi kerätä hieman tervettä ruokahalua ja ihastella joiltain osin ihan nättiä kaupunkia. (Kartalle piirtämäni reitti on tehty ihan vapaalla kädellä ja sen varrella on mun tuurilla pelkkiä murjuja.)

Kun hyvältä tuntuu, suunnataan kohti valkosipuliravintola Kynsilaukkaa. Tästä(kin) paikasta kannattaa tehdä pöytävaraus, jos on liikenteessä suosittuun aikaan, kuten lauantai-iltana. Nytkin näytti väkeä riittävän. Sitten vain syömään. Ravintolasyömisessä on mielestäni vain yksi sääntö, jota ei sovi unohtaa: otetaan niitä alkupaloja kanssa! Liian usein Suomessa ne jostain syystä skipataan. En voi tajuta moista.

Tällä kertaa allekirjoittanut pisteli poskeensa halloumijuustoa alkupalaksi, pääruoaksi possuvartaita ja jälkkäriksi omenapiirakkaa ja jäätelöä sekä kupin kahvia. Aterian aikana meni pari lasia punkkua kyytipoikana.

Ateriaa en lähde sen tarkemmin tässä perkaamaan, mutta koostetusti voi sanoa, että OLI MUUTEN JUMALAUTA HYVÄÄ. Parasta vähään aikaan, todellakin. Suosittelen Kynsäriä kyllä kaikille, jotka diggailevat valkosipulia. Pisteet myös siitä, että tarjoiluhenkilökuntaa oli riittävästi. Ihminen on kallis vempele Suomessa ja sen huomaa liian monessa ravintolassa.

Jälkikysymyksenä on vain kommentti tuohon pääruokaan liittyen. Mikä ihmeen muoti-ilmiö on nykyään laittaa ihan jokaisen ruoan päälle tuollainen vihreä oksa? Eihän se ketään haittaa, mutta niitä on oikeasti jokaisessa ruoassa...

Juustolaskuri = 16.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti