9.10.2010

Saunalimu

Kuten nokkelimmat lukijat ovat huomanneet, meikäläinen saattaa joskus harvoin juoda hieman sokeroituja virvoitusjuomia, eli limukoita. Esimerkiksi kola on ihan hyvää.

Elämässäni kola ei kuitenkaan ole mikään Ceauşescu-tason diktaattori, vaan ehkä lähempänä Kekkosta. Se tarkoittaa sitä, että välillä voi äänestää jotain muutakin, vaikka se ei siihen vaikuttaisi, että kola pysyi vallassa.

Yksi tilanne, jossa kolan voi hyvin vaihtaa johonkin muuhun, on sauna. Kyllä saunassakin saa juoda mustaa kultaa, mutta keltaisessa limsassa on jotain old schoolia vipinää. Se saa vaimoni ainakin nostalgisoimaan lapsuuden vaikeaa valintaa: ottaako keltaista vai punaista jaffaa.

Jaffan asemasta kertoo monet pienet asiat. Turha esimerkiksi kuvitella menevänsä Suomen vanhinpaan toiminnassa olevaan yleiseen saunaan ja saavansa kokista lipunmyynnistä. Jaffaa sen sijaan lyödään kouraan - ja ainakin viimeksi Rajaportilla käydessäni se tuli kylmässä lasipullossa. Herkku.

Kokeile siis vaikka tänälauantaina oluen sijaan appelsiinilimsaa jäämurskan kera. Sopii myös heteromiehelle.

Tilastot muuten kertovat, että kaikki sukupuoliset suuntaukset yhteenlaskettuna kuluneen kuukauden aikana Palliksessa on käyty yli 6 000 kertaa. Komeeta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti