24.10.2010

Ruokablogi Pallolaajennuksen vinkkinurkka

Mandariinit, satsumat ja appelsiinit ovat kausituotteita. Muistattehan mainokset? Mikäli en ole käsittänyt väärin, niin nyt alkaa olla ajoitus suunnilleen kohdillaan. Ainakin ostamani säkillinen satsumia oli miltei optimaalista kamaa, soppelin kirpeitä ja mehukkaita.

Perheen pienimpien makuun nämä sitrushedelmät ovat varmasti, etenkin jos ne kuorii hauskasti norsun näköisiksi. Ipanat vetävät varmasti useita kipaleita saadakseen koko norsulauman kasaan. Taitavimmat tekevät appelsiineista isä- ja äitinorsun. Yksinhuoltaja- tai homonorsutkin ovat mahdollisia, mikä vain on kenellekin realistista. Epäonnistuineista norsuista voi sitten tulla se juonellisten luontodokkarien loukkaantunut norsu, jota oma lauma hylkii. Elämä savannilla on kovaa, ja norsujen elämä on oiva keino opettaa pilteille kuinka kovaa elämä Suomessakin on. Kaikki eivät voi saada farmaribemaria, merinäkymää Hjalliksen naapurista ja hyvää hintaa uppoavista Nokian osakkeista.

Kuvasta varmasti selkenee kuinka norsu askarrellaan. Kuvassa on perusmalli, edistyneessä norsussa  tuon "syylän" voi sijoittaa vaikka keskelle korvaa tai vaikka kärsän kärkeen. Hahmottelukyvyn puutteesta kärsiville voidaan kuitenkin sanoa, että aloita kuoriminen kiertämällä kärsä hedelmän ympäri ja korvat muodostuvat kuin itsestään. Korvien kanssa kannattaa olla varovainen, ettei tule ns. painijanorsuja repaleisine korvineen. Ei muuta kuin laumaa kokoamaan!

4 kommenttia:

 1. Herrojen blogi on elämäni sokeri. Mandariininkuorineen kaikkineen.

  Tuntematon ihailija no 4?

  VastaaPoista
 2. Minun appelsiini oli suunnitellut joku Valion insinööri. Niin moneksi palaksi hajosi. Tai sitten olen vain amatööri, tuollaisen tekeminen vaatii varmaan monen vuoden harjoittelun?

  Ja tuntematon ihailija saa olla numero ykkönen, me muut olemme salaisia ihailijoita.

  Terveisin autenttinen salainen ihailija numero kaksi (2)

  VastaaPoista
 3. Appelsiini on todella vaikea, ehkä hedelmäveitsen kanssa mahdollinen. Mandariinit ja satsumat onnistuvat helposti.

  VastaaPoista
 4. http://hevosburger.net/index.php?subaction=showcomments&id=1205671005&archive=&start_from=&ucat=&

  VastaaPoista