8.10.2010

I need some sugar

KT:lla sapuskaan kuuluu jälkiruoka. Olen tehnyt makutestausta tässä jonkun aikaa ja mieleeni on tullut yksi kysymys: mitä pahaa sokerissa on?

Olen oikeasti alkanut miettiä, että pitäis ottaa omat sokerit mukaan. Onko tää nyt sitä keski-ikäistymistä: ennen otettiin taskumatti mukaan baariin, nykyään harkinnassa on ulkopuolisen sokerin tuominen. Mutta sitä todellakin tarvitsisi, sillä sokeriton jälkiruoka on kuin matka Rovaniemelle ilman, että pelaat pöytälätkää Leinosen kanssa. Eli täyttä typeryyttä!

Ainoastaan kaksi jälkkäriä teki poikkeuksen. Ylärivissä keskellä valkosuklaa-joku ja alhaalla vasemmalla hovijälkiruoka. Nimitys on taas epäilyttävä, mutta siinä oli suklaata, marenkia ja ennen kaikkea sokeria. Oikeasti hyvää tavaraa.

Alarivin keskimmäistä myytiin nimellä puolukkahyve, vaikka se oli enemmänkin pahe. Loputkin meni alas puolipakolla. Se tässä pahinta onkin, kun ei voi tietää. Mistään ei tiedä, onko tämänkertainen jälkkäri hyvää vai ei, niin ei osaa rohmuta herkkuja riittävästi. Hoviakin olisin mielelläni vetänyt tupla-annoksen.

2 kommenttia:

  1. Hyvä Jussi. Kaipaan tarkempia nimiä jälkkäreille.

    Sirpa

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti en muista niitä. Kun teen kakkososan, niin olen tarkempi.

    Muistan vain parhaimman ja huonoimman: hovijälkiruoka ja puolukkahyve.

    VastaaPoista