19.10.2010

Kiinalainen reklamaatio

Parahin kiinalainen ravintoloitsija, olen viime aikoina pariinkin otteeseen ruokaillut teemaravintoloissanne. Kiitos kysymästä, ruoka on yleensä maistunut hyvälle ja sitä on ollut riittävästi.

Kuitenkin syy, minkä takia kirjoitan sinulle on eräs minua askarruttanut asia. Kysymys koskee tapaanne ryssiä kana, nauta ja epäilemättä myös jokin kolmaskin lihaskaalan ainesosa limaiseksi mömmöksi.

Uskon kyllä että teette sen tarkoituksella, mutta en silti aivan ymmärrä syitä siihen, miksi teette sen tarkoituksella? Länsimaisena ihmisenä kokemukseni limaisuudesta rajoittuvat lähinnä lapsuuden leikkeihin sammakonpoikasten kanssa, tai pahaan räkätautiin.

Haluan painottaa, että negatiiviset tuntemukseni eivät liity teemaravintoidenne ruokien makuantiin, hyvältä soossinne maistuvat. Kyse on termistä nimeltä suufiilis, tämä ruokakulttuurin varjeltu jalokivi on eräs tärkeimpiä seikkoja ruokaa valmistettaessa. Hyväkin maku katoaa jos suussa ollessaan ruoka tuntuu iljettävältä. Koivisto lanseerasi taannoin "kuin jotkut harrastaisivat seksiä suussani" käsitteen viitatessaan epäilemättä suufiilikseen. Kiinalaisen liharuuan kanssa tilanne on sama, mutta suussani nussivat pahasti ylipainoiset, hikiset, kiinalaiset eläkeläiset. Tuntuma on hieman ontuva.

Toivottavasti otatte palautteeni vakavasti ja voimme jatkaa tuoretta suhdettamme vakaalta pohjalta, joka on valettu molemminpuolisen kunnioittamisen periaatteille.

Lämpimin terveisin,
Jussi Olli-pekka Leinonen

1 kommentti:

  1. Yksi syy miks en syö kraavi/kylmäsavu -kaloja. Limapallo suussa pilaa koko elämyksen.

    VastaaPoista