14.10.2010

Toiselle tikkua, toiselle poimuista

Ns. ysäriranskis, eli poimutettu pottu.
Meitä on täällä moneksi, laidasta laitaan. Joku ei halua mistään hinnasta nähdä omilla nurkilla homoja menemässä naimisiin, kun taas nämä homot juuri välttämättä haluavat pitää häänsä juuri siellä missä heitä eniten vihataan. Ihmisten mielihaluja on usein kovin hankala ymmärtää.

Idioottimainen kinaaminen turhien asioiden äärellä päättyy tähän, keskitytään porukalla johonkin olennaiseen:

Pohdimme kuukauden loppuun asti vastausta ikuiseen kysymykseen, kummat ranskalaiset ovat parempia? Poimutetut vai tikkumallin potut?

Kuten sanottua, mielihaluja on vaikea ymmärtää. Joku meistä voi mennä aivan sekaisin nähdessään kunnon ronskeja poimuja, kun taas toinen voi päivät haaveilla kapeista muodoista. Aineksethan potuissa ovat samat, kyse on lähinnä muodosta, paksuudesta ja tottumuksista.

Miten on, kansa, kummat potut määräävät? Äänestysaikaa on 31.10.2010 kello 12.00 saakka. Äänestys löytyy tuosta oikealta. Keskustelua kommenttipalstalla ei kielletä, eikä moderoida. Itseasiassa nyt on tilaisuus päästää kaikki ranskanpottuaiheiset tuskat ulos, kaikki ennakkoluulot ja vihat tiskiin. Mikäli jossain pari tuhatta vuotta vanhassa kirjassa lukee "miehen ei tule syömän tikun muotoista pottua", oitis BARRIKADEILLE SAATANA!

9 kommenttia:

 1. jokaiselle perunan muodolle on oma tilanteensa

  VastaaPoista
 2. tikut lähti juuri perus atria hiilloksen kaveriksi uuniin. äänestin silti poimua.

  VastaaPoista
 3. Se on muuten niin, että jos menet kapakkaillan päätteeksi hakemaan rasvamättöä grilliltä niin silloin potussa on oltava poimua, mutta jos valmistat fiinimmän pihviaterian pyhäpäivänä niin potun on oltava poimuton tikku.

  VastaaPoista
 4. Johan tuo teidän taustakuvakin sen kertoo: tikkua. Ja hämmennetään sen verran että ylivoimaisesti parhaat ranskikset ovat ns. curly fries (KVG). Ja nekään eivät todellakaan ole poimutettuja...

  VastaaPoista
 5. tikkuja! ne on (yleensä oikein tehtyinä) sopivan rapsakoita kun poimutetuissa on sellanen inha perunamuusilöllökohta sielä sisällä. paras tikku on sellanen josta vähän kuultaa reunoista läpi ja pian näkee naamastakin että on rasvaa nautittu. aijai♥

  VastaaPoista
 6. Mitä, mitä!?! Siis poimut rulaa, eiks se oo ittestään selvä ilman kyselyjä (varsinkin ku viel tässä pahasti näyttää siltä, että tää kysely vääristää totuutta). Poimut on ihanan rapeita ja kalliin olosia, tikut lötköjä mäkkiranskiksii. Perunamuussilöllö on just hyvä, siitä tietää, että syö perunaa eikä friteerattua talouspaperia.

  VastaaPoista
 7. Yllättävän selvää pässinlihaa näyttäis olevan äänestys. KAMOON. Eikö kenenkään lapsuusmuistoista löydy just noita poimuranuleita?! Oolannin!

  VastaaPoista
 8. Yritin syödä aina mahdollisimman paljon niitä poimullisia ennen kun ne meni uuniin. Jäisenä siis. Nam.

  VastaaPoista
 9. Mä oon samoilla linjoilla Ida-marian kanssa. Se muusi siellä keskellä ei vaan toimi. Eli tikkuja kiitos! Tämä ihan sen takia, koska en omista rasvakeitintä ja uunissa poimutetuista ei saa hyviä edes rukoilemalla. Rasvakeittimellä on ihan sama mitä sinne laittaa nii tulee hyvää.

  VastaaPoista