20.10.2010

Leinosen keittiössä: Spagetti bologneseRuokablogi Pallolaajennuksessa™®© käynnistyy nyt sen historian ensimmäinen varsinainen juttusarja, joka päästää lukijamme kurkkaamaan kirjoittajan keittiöön. Sen suurempaa innohomoilua tuskin on luvassa, mutta saattepahan videon muodossa stiigata miten meikäläisen murkina valmistuu. Kikkailu luultavasti jää vähille, mutta hyvää tulee. Sarjan nimi on Leinosen keittiössä™®©, en tiedä vielä yhtyykö Koivisto projektiin, jolloin artikkelien etuliitteenä toimii Kalju mulkku köökissä tai sitten Koiviston keittiössä. Saa nähdä.

Videon mukana tulee simppeli ohje kyseiseen ruokaan. Tällä kertaa kokkasin töiden jälkeen spagettia ja jauhelihasoossia. No biggie.

 1. Pistä soimaan hyvää musaa, tällä kertaa kuuntelin Metallican Death magnetic lättyä, aika hyvä.
 2. Kuori ja kuullota pannulla pari sipulia suht pienenä silppuna, vältä kuitenkin kyyneleitä, ethän sinä mikään ämmä ole.
 3. Samalla losauta kattilaan vettä ja laita se lämpiämään spagua varten.
 4. Kaada itsellesi lasillinen kolaa.
 5. Jos ja kun sipulisi on vähän muuttanut muotoaan, heitä sekaan 400g naudan paistijauheliha, tai normi naudan jauheliha. Vältä sikanautaa, koska et halua näyttää kenellekään olevasi köyhä, tai läski.
 6. Ruskistele menemään, jossain vaiheessa voit turauttaa sekaan mausteita. Ihan oman maun mukaan. Pippuria ja sellaista, myös tomaattipyreetä voi heittää pannuun.
 7. Vesi alkaakin jo kiehua, joten heitähän noin kolmen suomalaisen keskiverto munan halkaisijan verran pitkää makaroonia kattilaan. Tapanani on katkaista spagut keskeltä, mutta kokopitkänäkin voi tehdä. HOX: veteen kantsii heittää vähän öljyä, ettei spagikset tartu toisiinsa niin herkästi. Ja suolaa kans.
 8. Kaada jauhelihasoossiin mukaan tomaattimurska. Itse suosin valkosipulimurskaa, koska tällöin vältyn vittumaiselta valkosipulien kuorimiselta ja saan silti makua ruokaan.
 9. Totta kai laitat noin purkillisen ruokakermaa kastikkeeseen ja kiehautat vielä koko satsin.
 10. Kun kaikki alkaa olla kypsää ja kiehunutta, heitä hommat lautaselle. 
 11. Älä laita annoksen päälle ainuttakaan risua. Ketsuppia sen sijaan kuuluu käyttää.
 12. Nautiskele kolajuoman kera.
Ensi kertaan! Kysymyksiä ja lisävinkkejä saa ja pitää kirjoitella kommenteihin!

6 kommenttia:

 1. Mä oon kyllä sitä koulukuntaa, että ei ketsuppia tomaattikastikkeeseen eikä - makaronimössö aka koiranruoka poislukien - pastan kanssa juuri muutenkaan... Makaronilaatikossa tietty myös.

  VastaaPoista
 2. Sitä tahtia tulee kuvaa että mielenkiinto säilyy ihan loppuun, peukkuja siitä :)

  Telkku tursuaa nykyään kaikenlaista kokkia, pahimmillaan joka kanavalla yhtä aikaa joten niiden naamoihin alkaa olla varsin kypsä. Sitäpaitsi näiden perusmurkinoiden ohjeet on nähtävästi jossain salaisessa arkistossa kun niitä ei löydä mistään. Seuraavaa odotellessa..

  VastaaPoista
 3. Miksi spagetti katkaistaan keskeltä? Sitä ei sen jälkeen saa enää ikinä haarukkaan. Laitatko edes suolaa keitinveteen? Emme nähneet. Eihän spagu ilman suolaa edes maistu spagulta, varsinkaan jos se on vielä katkaistu väärin.

  Terveisin feministivotumestarit

  VastaaPoista
 4. Koska saa ostaa ekan tuotantokauden dvdllä? Hyvä jusa. Meikä puoltaa.

  VastaaPoista
 5. Parahimmat kantturat,

  Tottakai laitoin suolaa spagettiin (lisäänpä sen artikkeliinkin)! Katkaisin sen takia, koska vituttaa odottaa makaroonin pehmenimista ja mahtumista pikkukattilaan. Ja sen saa haarukkaan hienosti, ja pitkää paremmin suuhunkin. Tosimieshän ei veistä käytä syödessään.

  VastaaPoista
 6. Löysin blogiin eilen ja tänne asti olen ehtinyt lukea kommentoimatta. Kiitos parhaudesta!

  Ja sitten asiaan: vaikka spagettiateria oli varmasti ihan ok, jäin hämmentyneenä ihmettelemään, miksi ihmeessä et tehnyt - lähes olemattomalla vaivalla - siitä vielä parempaa! Missä, oi missä on eväästäsi parmesan?

  VastaaPoista