18.10.2010

Only the good die young

Mäkkäri 14.12.1984 - 14.5.2010
Vain hyvät kuolevat nuorena, laulaa Bruce Dickinson. Niin kävi tällekin vain varttivuosisadan eläneelle kaunokaiselle.

Suomen ensimmäinen Mäkkäri avattiin - sikäli kun Wikipediaan on luottaminen - 14. joulukuuta vuonna 1984 Tampereen Keskustorin laidalle. Kohtalokkaana päivänä 14. toukokuuta vuonna 2010 rasvakeitin kyrvähti ja koko paska paloi.

Kävin viikonloppuna Tampereella ja edelleen Mäkkäri oli säpissä. Toivottavasti ravinteli avataan pian uudelleen. Siihen asti meillä on hänestä vain muistot.

Niin kuin se ilta joskus vuosia sitten, kun Sauna Open Airista tullessani söin 4-5 juustoa enkä mitään muuta. Tai Tammerfestin aikaan kerran... Eräs suomalainen näyttelijä, mies joka ainakin erään ystäväni sydämen valloitti aikoinaan Ruusun aika -sarjassa, oli allekirjoittaneen kanssa samaan aikaan mestoilla. Hän tilasi kaksi Big Maccia ja maidon. Ihailtavaa elämänhallintaa: mies tiesi, mitä halusi, ja otti sen.

Huonompaa elämänhallintaa osoitti eräänä toisena iltana keski-iän ehtoota elänyt rassukka, joka valtaisassa kännissä yritti tehdä vaikutuksen seuralaiseensa valittamalla henkilökunnalle siitä, että hampurilainen oli kuiva. Mikä pelle...

Ah, McMuistoja.

2 kommenttia:

  1. Keskustorin Mäkkärin aamuöinen tunnelma on saatu (ainakin huuruisten muistojeni mukaan) melko hyvin kopioitua Kampin Mäkkäriin. Parasta molemmissa on tietenkin se, että voit yleensä käynnissä olevan hirveän sirkuksen johdosta rauhassa ja häpeilemättä odotella sisällä yöbussia vaikka et mitään ostaisikaan.

    VastaaPoista
  2. ...tai eräät reilukolmikymppiset ylöjärviläiset jotka pohtivat jonossa "mikäs tässä paikassa on tuo kerroshampurilainen"...

    VastaaPoista