13.10.2010

Via Dolorosa eli paskempi lounaslista

KT:n ruokalista tänään:
  • Grillattu maksapihvi, balsamicokastiketta
  • Savutofuwokkia, jasminriisiä
  • Kolmenjuustonsalaattia
  • Tilapiaa mango-chilikastikeessa 
  • Talon jauheliha-juustopihvejä, sieni-perunamuhennosta 
  • Kaalikeittoa 
Ei jumalauta, sanon minä. Tuo eka on mersu, vähän kalliimpi annos kuin muut. Grillattu maksapihvi ei vaan jotenkin ei nyt iskenyt. Maksa on vähän suspicious paitsi laatikossa ja jauhemaksapihveissä.

Kaksi seuraavaa ovat annoksia, jotka ekan ohella valmistetaan silmien edessä. Tofun sijaan voisin yhtä hyvin syödä superlonipatjaa ja salaateissakin on kolmea juustoa parempia kattauksia. Kolme juustoa sopii paremmin esimerkiksi pizzaan.

Sitten mennään laariosastolle, joita siis annostellaan itse perinteiseen lounastyyliin. Tilapiaa en tunne, mutta mangon kyllä, eikä se innosta lämpimässä ruoassa. Seuraava torpedoituu noihin sieniin. Just tänään en jaksanut niitä, kun näin syksyllä hemmetti niitä tunkee joka luukusta ja tuutista. Keittolounaan olen joskus syönyt, mutta kaalikeitto ei innosta. En ole laihiksella ja haisen muutenkin tarpeeksi.

Tuollaisesta listasta masentuu optimistisinkin chileläinen kaivosmies. No ei hätää. Ajattelin, että menen kostoksi Mäkkiin. Pohdiskelinkin sitä feseryhmäpostauksessa ja sain yhden liketyksenkin sille. Mutta sitten erehdyin kysymään asiaa kaveriltani - edelleen fesessä - ja hän sanoi, että minä saatan olla kahden vuoden kuluttua edelleen hengissä, jos skippaan McDonald'sin. Siispä skippasin.

Päädyin Picnicciin tämän kaverin kehotuksesta. Salaattia tai patskua en kuitenkaan syönyt, vaan toastin, jota tarjottiin kampanjatarjouksessa 3,90 tsibale. Toastien koot vaihtelevat aika paljon ja tämä oli aika pieni, kuten hinnaltaan saattoi odottaa. Ei mitään mahdollisuuksia selvitä kotiin asti ilman nälkäkärsimystä (etenkään kun otetaan huomioon, että tuo oli päivän ensimmäinen ateriani), mutta saan syyttää asiasta vain itseäni. Ruoan maussa ei moitteen sijaa.

Huomisista lounaslistaa en tiedä, mutta tästä on vain yksi suunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti