1.1.2011

Ennuste uuteen vuoteen

Vanhan juuri keksimäni perimätiedon mukaan tulevaa vuotta pystyy hyvin ennustamaan siitä, mitä ihminen syö vuoden ensimmäisellä ateriallaan. Odotan vuotta 2011 jännittyneenä. Ruokani perusteella voi odottaa, että vuosi on aiemmista poikkeavaa.

Vuoden ensimmäinen ateriani - jos aamukahvia ei lasketa - oli peräti niinkin poikkeava kuin couscoussalaatti. Vaimo etsi netistä reseptiä ja sai sen jostain blogista. Bloggaus kai siis kannattaa. En ihan hirveän monesti oli couscousia ole syönyt, joten siis eksoottinen vuosi tulossa minulle. Pari kertaa tosin lähiaikoina olen tuplaceetä syönyt, eikä ole ollut todellakaan pahaa, täytyy sanoa. Kun lisukkeina on mm. aurinkokuivattua tomskua, niin vaikeahan se on epäonnistua.

Sitä vaan en tajua, että ainakin kaikkitietävän Wikipedian mukaan tän tavaran nimi on suomeksi kuskus. Onko se niin kauhean kamalaa, jos sanoja otetaan ulkomailta ja niissä on n:ää erikoisempia kirjaimia? Kuskus ei ole - läheskään - niin paha sana kuin pitsa, mutta samaa ongelmavyyhtiä.

Couscousista tulee jostain syystä mulle aina mieleen Frendit tv-sarja. Chandler joskus näsäviisastelee ja esittää Monican tylsää poikaystävää keksimällä sellaisen knoppitiedon, että "tiesittekö, että couscousiin lisättiin toinen cous vasta vuonna 1963" tjsp. Hauska läppä.

1 kommentti: