22.1.2011

Kaikki ovat syöneet, mutta moniko on tehnyt itse?

Kyseessä on siis muistaakseni gulassi, tämä Unkarin (?) lahja suomalaisille kouluruokailijoille. Ainakin itse muistan tätä tavaraa monesti lautaselleni saaneeni koulu-/opiskeluaikojeni 12 ensimmäisen vuoden aikana (joo, kävin lukion!).

Se on siis nautintapaikasta riippuen parempi tai huonompi lihapohjainen kastike. Tämän soosin söin kansallisarkistolla ja se oli yllättävän hyvää. Yllätys tuli kai siitä, että en paljon kouluaikojen jälkeen ole tätä syönyt ja silloin se ei välttämättä kauhean hyvää ollut. Ei sillä, kyllä muistaakseni kouluruokaa söi, mutta harvoin se makuhermoja kuvan kastikkeen tavoin hyväili.

Pitäis melkein käydä testailemassa kouluruokia. Kai mussa opettajavibaa sen verran olisi, että jos pistäisin vakosamettipikkutakin päälleni, niin saisin peruskoulusta kastiketta? Ehkä kokeilen joskus. Nähdään uutisissa!

Mut siis pointti tässä kirjoitetuksessa oli tuo otsikko. Useimmat kai ovat tätä koulussa eteensä saaneet. 80-luvun hyvinä aikoina koulunsa aloittaneet eivät ole edes voineet välttää, kun ei silloin ituhipeille mitään kasvisruokia ollut. Mutta onko joku tehnyt itse? Mulla ei kyllä oo koskaan varmasti käynyt mielessä kaupassa, että "tehdäänpä gulassia!"..

1 kommentti:

  1. Tuntuu kieltämättä vähän tyhmältä kommentoida vuoden takaiseen postaukseen, mutta minkäs teet, kun eksyy tänne vasta nyt.

    En kyllä muista koskaan koulussa törmänneeni "gulassi"-nimellä kulkeneeseen sapuskaan, mutta kyseiseen ruokalajiin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa paikan päällä. Rasvaisen ja suolaisen ruuan sekä (puna)viinin ja oluiden ystävien luvattu maa, jonne lentää Turusta puoli-ilmaiseksi.

    Sin

    VastaaPoista