12.1.2011

Oikaisu: Reilua kolaa

Haluaisin muokata lausuntoani Pirkan reilun kaupan kolasta. Aiemmassa viestissäni en kenties ollut tarpeeksi jyrkkä. Nyt rapian litran kitanneena koen empirian olevan takani ja voin avoimesti sanoa että litku on täyttä kusta! Maku muistuttaa paljolti Sodastream kolaa, joka on myös samalla tavalla tiivistemäinen litku vailla sielua.

Suomi on hyvinvointivaltio, jossa 700 000:n köyhyysrajan alapuolella elävänkään ei tarvitse nöyrtyä juomaan paskaa kolaa.

Kirjattakoon pöytäkirjaan seuraavaa: Pirkka reilu kola, kuten tavallinenkin Pirkka kola on kilpailuun nähden niin kehnoa, että sitä ei voi suositella edes lepsuista eettisistä syistä kenellekään.

Onko oikeudenmukaisuudella mitään väliä, jos kola on näin surkeaa? Mielestäni ei. Ihmisoikeuksiin kuuluu paitsi inhimilliset työolot, myös inhimillisen makuinen kolajuoma.

6 kommenttia:

 1. Kysymys: mikä tuosta kolasta tekee erityisen reilua? Olen ymmärtänyt että kolan tekeminen jossain afrikassa ei ole varsin kannattavaa puuhaa, joten suomessa kai tuo tehdään? Mikä ainesosa siitä sitten on reilua? selittääkö pullo?

  VastaaPoista
 2. Veikkaisin että se on tuo logo. Ja hinta.

  VastaaPoista
 3. Ahhahhah aamen! Ei nyt jumalauta pelleillä sen colan kanssa!

  VastaaPoista
 4. Reilun kaupan tuotteet on lähes kautta linjan huonoa laatua, merkin saaminen vaatii ehkä tuottajalta pientä panostusta työoloihin, mutta siihen se sitten jääkin eli itse tuote saa olla mitä tahansa kakkaa. Boikottiin moiset. RK-tuotteet johtavat täysin irrationaaliin ostokäyttäytymiseen: ostetaan tarkoituksella paskoja tuotteita jotka jää kaapin nurkkaan homehtumaan ja taataan samalla että ko. reilu tuottaja saa edelleenkin suoltaa huonoa laatua maailmaan :'(

  VastaaPoista
 5. Oisko mahdollista saada arvosteluun rainbowin "pommacia" vai mikä ihmeen festivaali olikaan? Itse kun en viitti sitä euroa siihen pulloon laittaa, jos se onkin täyttä kuraa :D

  VastaaPoista