2.1.2011

Kolaton tammikuu: 1. Alku

Se on eräs Suomen kielen pelottavimpia sanoja. Kolattomuus. Siihen kuitenkin aion ryhtyä ja tammikuun ajan pitäytyä erossa myös sipseistä ja - jahka joulun jäämistöt on tuhottu - myös karkeista. Elopainoni on noussut jo 74 kiloon, mikä ei ole kivaa, sillä meikäläisen optimi on tasan 69,5.

Kuukauden tavoitteena on etsiä jotain järkeviä keinoja vähemmän lihottavaan syömiseen. Hieman kiusaan itseäni samalla kieltämällä kokonaan mm. kolapuun nektarin. On muuten aikas paha juttu, sillä jo 1. päivänä teki mieli. Sipsejä maistoin äsken vähän, mutta vain koska vaimo rouskutti sellaista laatua, jota en ollut aiemmin maistanut.

Se voi olla vaikea yhtälö löytää herkkuperseellä sopivaa terveellisempää ruokavaliota. Kebuista, euron juustoista, pizzoista ja muusta en aio luopua tammikuussa enkä muutoin eikä sana "liikunta" kuulu varastooni. Mutta ehkä syömällä enemmän hedelmiä, kasviksia yms. tähän jotain tolkkua voisi saada. Tärkeä vanha viisaus on tietty myös se, että herkkujakin voi syödä maltillisesti, ei ole pakko hirveällä satsilla itseään rasvoittaa. No, katsotaan, mitä keksin.

Osana itsetutkiskelua kiinnostaisi tietää myös esim. kolesterooli. Kai sen jossain työterveydessä helposti mittauttaisi, mutta silti se on hirvee vaiva. Vereenpaineen mittasin männä viikolla. Se oli ihan hyvä eli 122/74. Olen myös varsin lunki mies, sillä pulssikseni masiina ilmoitti 54, mikä selittyy sillä, että mittaus tehtiin kesken kovan työnteon. Uskon kollinkin olevan ihan kondiksessa kyllä. Paino vaan nousee, ja näin pinnallisella miehellä se on ongelma...

5 kommenttia:

 1. Sitten kun makaat kylmää hikeä valuvana nurkassa, suuret silmät punaisena törröttäen.. Muista, aina voit luovuttaa.

  VastaaPoista
 2. Haha, se on mun elämän ohjenuora: aina voit luovuttaa.

  Ehkä tästäkin pitäisi tehdä joku spottingdokkari. Pako kolamaasta... Mä ainakin ajan yhtä huonosti autoa kuin tää elokuvan päähenkilö.

  VastaaPoista
 3. Jussi Koivisto, mua kiinnostaa kovasti, alkaako sun päätä särkemään kolattomuus? Vai kiskotko kaffia kuitenkin?
  nimim. Kiinnostunut lukija joka ei ole kahteen päivään muistanut ostaa kahvia kaupasta

  VastaaPoista
 4. ei kolattomuus särje. kyllähän sitä ilman tulee normaalistikin oltua. ongelma on lähinnä se, että ei voi vitutuksen tullessa tarttua pulloon.

  kahvista saan kofeiinini. kahvittomuuskaan ei kyllä päänsärkyä tietääkseni mulla aiheuta, mutta selvät nikkikset kyllä. ja meillä on aina ylimääräinen paketti kahvia kotona, kun se ostaminen on joskus niin vaikeaa...

  VastaaPoista
 5. Kiitos vastauksesta. Siispä aleihin hamstraamaan kahvia.
  t. sama

  VastaaPoista