25.1.2011

Miekka jääkaapissa

Leinomies kirjoitteli metukasta männä viikolla. Hän väitti aivan oikein, että metukan pitää toimia lyömäaseena ja kunnon tavara toimiikin. Itse nimitän näitä jöötejä miekoiksi. No, kuten sanotaan, rakkaalla lapsella on monta isäehdokasta. Jotenkin tästä kuitenkin tulee lancelotmainen olo, kun ottaa tän 700 gramman pedon käteen. Excalibur pallolaajennustyyliin...

Mut siis itsekin olen Jusan tavoin pitkään pohdiskellut eri metukoiden eroja. Myös venäläinen meikää on himottanut, mutta juurikin kilohintaperusteisesti olen päätynyt normiin tai johonkin muuhun. Igor-mallilla on vissiin sen verran vähemmän menekkiä, että siitä pitää kiskoa isompi hinta.

Pitäis varmaan wikipediasta kattoa, että miten venäläiset eroaa suomalaisista metukka-asioissa. Jotenkin erilainen maku tässä kyllä on. Siitä en tiedä, johtuuko se mahorkasta, kuten Jussi sanoo, mutta mielestäni venäläinen toimii myös. Paljon rasvaa ja suolaa sekä pikkupala jokaisesta maatilan asukista: eihän se voi olla huonoa.

3 kommenttia:

  1. Ainakin se venäläinen meetwursti sisältää hevosen lihaa, toisin kuin moni muu...

    VastaaPoista
  2. Kaikissa venalaisissa sita hevostakaan ei ole, mutta ainoa metukkalaatu kyllakin jossa sita ylipaansa kaytetaan. Ihhahhaa!

    VastaaPoista
  3. Mielestäni Lapin lihan (tmv.) miekka, tuollainen samanlainen kotimainen metukka sisältää heppaa, mutta voin muistaa väärinkin. Tuskin kuitenkaan, sillä ajatus hevosesta makkarassa on kaunis ja sitä tulee nuuskittua.

    VastaaPoista