11.3.2013

Feikkimetukkaa

Ostin leivänpäällystä tuossa männäviikolla. Etsin hevospitoista leikkelettä, niin eiköhän silmiin osunut jotain vegaanisalamia, veganslices salami, mitä se onkaan. Luulin jo nähneeni kaiken.

Eivät lihansyöjätkään yritä tehdä pekonista parsaa, miksi siis yrittää toisin päin? Jos olet vegaani, pistä leivän päälle vaikka tomaattia. En todellakaan käytä vaivalla kekoon raapimiani eurojani tän tavaran ostamiseen, jotta voisin haukkua sen tiedon pohjalta. Enhän mä mee katsoon Rennyn leffojakaan...

Ja aivan kuten minun on vaikea ymmärtää, miksi Rennylle annetaan rahaa elokuvien tekemiseen, en ymmärrä tän "makkaran" funktiota. Kyllä kai vegaanisista aineksista leivän saa aikaan ilman tällaista suspect kamaakin. No, kaikkea ei tarvitse ymmärtää, mutta useimpia asioita on hyvä suvaita. Ehkä yritän suvaita tätäkin?

No anyway, nyt olen nähnyt Leinosen alasti, Kurkunleikkaajien saaren alun ja vegaanisalamin. Vaikea kuvitella, että mikään enää yllättää.

9 kommenttia:

 1. En nyt ala kommentoimaan vegemetukan makua tai onko se verrattavissa oikeaan metukkaan, mutta kaikki kasvissyöjät eivät pidä lihaa pahan makuisena vaan syyt voivat olla eettisia tai ekologisia ja vegaanikin voi kaivata tuttuja `lihaisia` makuja. :)

  VastaaPoista
 2. Eettisyys, täytyy katsoa Googlesta tuo. Ekologista salamia, nyt täytyy myöntää, että tuolla logiikalla ihan vähän kiinnostaa maistaa tuota, mutta en kyllä periaatteesta osta.

  VastaaPoista
 3. Se tunne kun oma poikaystävä kertoi juuri tänään ostaneensa samaista salamia............

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti tuo mukalihake edes oli kaupassa esillä jossain muualla kuin oikeiden lihaleikkeleiden joukossa?

  VastaaPoista
 5. Täällä on hyvä kirjoitus aiheesta: http://chocochili.net/2010/02/kasvissyojan-nakit-ja-pihvit/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joopa... Tässä resepti lihaaneille:
   Otetaan parisataa grammaa vastajauhettua paistia, pyöritellään siitä lautaselle kaunis pallo ja laitetaan päälle pieni tupsu jotain vihreää. Ja kas,
   meillä on lihaanitomaatti :)

   Poista
 6. Oli se siellä muiden joukossa salamyhkäisesti.

  VastaaPoista
 7. Itse en syö lihaa ainoastaan siksi että eläimen kaltoin kohtelu(eli tehotuotanto)on törkeää.
  Kannattaa katsoa dokumentti asiasta.Esim se kuinka hevosia kuljetetaan eu:ssa teuraaksi ja päätyvät tänne Suomeenkin.
  Pystyisitkö muuten tappamaan ja paloittelemaan eläimen?
  Kyseistä leikettä en osta koska se on mautonta,kallista ja turhaa.

  VastaaPoista
 8. En ole oikea kasvissyöjä, mutta syön kasvispainotteisesti. Itse en syö lihaa myös osittain siksi, etten kauheasti pidä siitä. Esimerkiksi pekoni on musta ihan kamalaa, joten jätän sen väliin myös vegeversiona.

  Koska en koe tarvetta etäännyttää itseäni lihaa syövästä porukasta sosiaalisesti, on mun mielestä myös ihan kiva vetää jollain tapaa vähän samaa ruokaa kuin muutkin, joten esim. grillatessa valitsen sitten soijanakit.

  Toi kysymys siitä, miksi kasvissyöjillä pitää olla "lihan kaltaisia" vaihtoehtoja, on vähän absurdi. Miks te lihansyöjät ette sitten syö vaan lihaa lihana, miksi syötte jauhomakkaraa?

  Ruokailuun kuuluu niin paljon muutakin kuin vain se vatsantäyte.

  VastaaPoista