18.12.2010

18. luukku: Laatikoksi laatikon tilalle

Olen valmis draftaamaan jouluaterialta lanttu- tai porkkanalaatikon makaroonilaatikkoon milloin vain. Voisin luovuttaa mukana myös rosollin ja ensimmäisen kierroksen varausvuoron. Luumukiisselit ja puurot ovat farmiliigassa jo valmiiksi. No talent there.

Makarooniloota on major player yksinkin, kun taas perinteiset joululaatikot eivät meikämustalaiselle maistu edes pieninä annoksina. En tiedä miten se soveltuisi jouluaterian yleiseen makumaailmaan (ketsupilla tietty!), mutta ainakin sen ansiosta kaltaisillani joulun ajan nirppanokilla olisi muutakin syötävää kuin kinkkua ja pottua. Kinkku ja pottu kyllä potkivat perseelle erittäin tahdikkaasti, joten nälkään ei jouluna tarvitse nääntyä kenenkään.

Mitäs mieltä lukijat ovat joulun laatikkohommista? Putoaako porkkana- ja lanttulootat?

7 kommenttia:

 1. Pottul., porkkanal. ja lanttul. saavat mielestäni mennä. Olen viettänyt unettomia öitä miettiessäni, miksi näitä yhä syödään jouluna.

  Mun logiikan mukaan, jos ne olis hyviä, niitä syötäisiin koko vuosi. Mutta ei, ne ovat vaan jäänne surkeammilta ajoilta. Pöytään tilalle esmes valkosipuliperunat ja kebab, niin siitä se lähtee.

  VastaaPoista
 2. Lanttuloota -> ei kiitos.
  Porkkana menee, kunhan ei tartte kauheesti syödä.
  Mutta perunalaatikko, varsinkin mummon omatekemänä = <3<3 Aivan ihanaa ja sitä onneks saakin sitten ympäri vuoden :)

  VastaaPoista
 3. kaikki muu on iha shaibaa paitsi porkkanalaatikko ihan menee jos on pakko.. yäk! luulin olevani ainoo koko suomessa kuka ei tykkää jouluruuasta. paitsi pipareista tietty.

  VastaaPoista
 4. Lanttu- on hirveetä kuraa mutta porkkana- niin namia että alan uneksia siitä jo heinäkuussa.

  VastaaPoista
 5. Porkkana-, lanttu- ja imelletty perunalaatikko; kaikkia ehdottomasti! Voisin syödä muutoinkin kuin jouluna.

  PS.
  http://gizmodo.com/5654066/chicken-nuggets-are-made-from-this-pink-chicken-goop

  VastaaPoista
 6. Lanttulaatikko on ihan parasta! Porkkana- ja perunalaatikkoja meillä syödään niin vähän että sovittiin ettei niitä tänä vuonna tehdä ollenkaan. Punajuurilaatikkoa sen sijaan tehdään kaksinkertainen annos. Kotimaiset juurekset on aivan järjettömän hyviä, ympäri vuoden.

  Kinkku on meidän perheen joulupöydässä myös vähän väliinputoaja tällä kertaa, päätettiin satsata kalaan ja lampaaseen. Kun ei ole pieniä lapsia ja isommistakin osa on muilla mailla niin koko jouluhössötys tuntuu nimenomaan juuri hössötykseltä. Nautitaan hyvästä ruoasta hyvän viinin kera eikä tunneta painostusta viettää joulua muiden lailla, odotan erittäin miellyttävää jouluviikonloppua lähipiirin ja pleikkarin seurassa :)

  VastaaPoista
 7. Lanttulaatikko on ihan kuningasta, samoin imelletty perunalaatikko. Porkkanaloodaa on kiva maistaa pikkusetti, mutta ei sitä samalla määrällä mene kuin lanttua ja perunaa. Mä kaipaan noita makuja joulupöydässä, en juuri muuten.

  VastaaPoista