15.12.2010

15. luukku: Koko vuoden joulutuote?

Miksi joulun teemaväri on punainen? Liturgisissa väreissä joulun alla jessen tiimi pelaa valkoisissa pelipaidoissa, joten punainen ei ole lähtöisin ajoilta kun kirkon nimessä nostettiin pakanaa puukkoon. Ja tuskin se vereenkään viittaa?

Kotikutoinen Joulupukki on täälläpäin pukeutunut turkkeihin ja muihin ajankohdan kamppeisiin, siis aina ennen punanuttuisen Coca-Cola pukin saapumista areenalle. Kai tästä reilun kuukauden kestävästä "punaisen näkemisestä" pitää sitten kiittää kolapuun hedelmien kerääjien porukkaa?

Ensimmäinen veikkaukseni värin syyksi oli luonnollisesti ketsuppi, mutta sehän ei oikeastaan liity jouluun mitenkään. Kinkunkin päälle laitetaan korkeintaan sinappia, joka oikeasti onkin enemmän joulunajan lisuke.
Miksei ketsuppi sitten ole?
Kenties ketsuppi on niin arkinen hyödyke, ettei sille osata antaa sen ansaitsemaa tunnustusta edes jouluna. Ehdottaisin lukijoilla, että ette tänä jouluna ottaisi ketsuppia itsestäänselvyytenä. Pyytäkää toveri Heiz Felix rohkeasti mukaan jouluaterialle. Parhaat asiat tajuaa yleensä vasta kun niitä ei saakaan, joten arvosta ketsuppiasi nyt kun vielä voit!

Koivisto-edit: Tää muuten on laskujeni mukaan 300. pallisartikkeli. Jumaleisson, onpa tullu skriivattua. Eipä olis näin montaa jaksanut, jos niin moni ei lukisi. Thanks everybody.

1 kommentti:

  1. Asiaan vain osittain liittyen täytyy todeta, että eräs viimeaikojen suosikki telkkarimainoksiani on viime vuonna (?) tullut M&M-mainos, jossa nämä karkit yrittävät myydä omaa väriään joulun värinä. Keltainen kaveri on fiksunoloinen :)

    VastaaPoista