14.12.2010

Classic Pizza, cut the bullshit!

Kävin viime viikonloppuna hiihtokeskus Rukan Classic Pizza ravintolassa. Olen käynyt ketjun ravintoissa (ennenkuin ovat sulkeneet ovensa) kaksi kertaa aiemmin, toisella niistä pizzassani oli valaan mulkun mentävä reikä. Sanomattakin selvää, etteivät odotukseni olleet turhan korkealla.

Saimme käsiimme ruokalistan, josta haluaisin esittää pari lainausta. Takakansi nimittäin julistaa hamsterin kokoisilla kirjaimilla:

Sorry No Kebab

Jumantsuikka! Hyvä että pyydätte sentään anteeksi  täytteiden kuninkaallisen täydellistä olemattomuutta ruokalistallanne. Mitä sillä on väliä vaikka kinkku olisi tehty palkintoporsaasta, jos teillä ei ole kebua? Pisteet Classic Pizza ansaitsee kuitenkin käytöstavoistaan, vaikka olenkin aistivinani anteeksipyynnön esittämisessä pientä sarkasmivittuilua Turkin poikien yksityisyritteliäisyyttä kohtaan. Sama linja jatkuu ruokalistan sisäpuolella, mutta läppä liukuu jo  vähän kornin pelleilyn puolelle:

Kun syöt meillä pizzan, olet varmasti mukana tukemassa esim. verorahoin maksettua sotaveteraanien kuntoutusta.

Haha! Kiitos 1939-1945! Jumalauta myykää te sitä pizzaa nälkäisille. Tuollaisista heitoista tulee vähän sellainen olo, että firma ottaa pahasti turpaan lafkoilta jotka tekee parempia pizzoja halvemmalla ja pitää sitten tehdä tämmöisiä aika noloja temppuja.
Joten ei, en tilannut kalleinta pizzaa että maatamme puolustanut veteraani saisi kuulolaitteen. Tilasin pizzan koska olette ainoa firma joka valitsee liiketiloikseen kalliit kiinteistöt keskeisillä paikoilla, onnistumatta silti tarjota tuotetta joka myy tarpeeksi.

Vihje ravintoketjun huipulta, ihan ilmaiseksi: Heittäkää tuo ruikuttaminen pois ja keskittykää siihen, että tuote potkii pyllylle ja asiakas nauttii ruoastaan ilman synninpäästöä tai syyllistävää fiilistä.

Ai niin, pizza oli ihan hyvä. Täytteet laadukasta kamaa ja juuston laittaminen pohjalle tuo kivaa ilmavuutta pizzaan, jolloin hyvät raaka-aineet pääsevät esille.

P.S. Leijonahupparijätkille tiedoksi: Arvostan suuresti veteraanien miltei mahdottomia ponnistuksia sen eteen, että minä voin asua kauniissa kotimaassani ja syödä muutakin kuin hapankaalia henkeni pitimiksi. Sotaveteraanien käyttäminen italialaislähtöisen ruoan markkinoinnissa ei vain ole mielestäni oikein.

3 kommenttia:

 1. Onkohan blogin isännät koskaan Oulussa käydessään tai pysähtyessään käynyt nauttimassa kohtuullisen kokoista lättyä täälä?
  http://www.kaenkky.com/?p=k&id=33&m=/Romeo-Oulu

  2,5kg taikina ja rajoittamaton määrä täytteitä ei voi pettää ainakaan koon puolesta :)

  VastaaPoista
 2. Oulun pizzoista olen paljon kuullut, mutta vähän olen niitä syönyt.

  Ja asiallista kritiikkiä Jussi. Varmasti joku pizzeriayrittäjä on joskus jättänyt veronsa maksamatta, mutta paskaako siitä nillittämään.

  Grow a pair, kuten suuri sankarini eli tämän artikkkelin kirjoittaja sanoisi...

  VastaaPoista
 3. Rukalla kannattaa ennemmin syödä pizzansa Pizzeria Rukassa. Onhan sinne kylästä vähän matkaa, muuta on vaivan arvoinen matka se. Testasin männä viikolla molemmat pizzeriat ja edelleen Pizzeria Ruka pitää pintansa. Salaattipöytään ei kannata koskea, se on kälynen, mutta kukas sitä pizzeriaan salaattia menee syömään.

  VastaaPoista