19.2.2013

Lionel Mässy: Sipsien Iniesta

FC Barcelonan virallisissa sipseissä ruokabloggaajan vakuutti fyysinen koko.
Jälleen olen ulkomailla ja tässä juttusarjassa tarkastelen quasi-retrospektiivisesti matkaani Barcelonaan, tuohon alitajuisen paskanhajun ja taskuvarkaiden mekkaan. Aiempi ulkomaanreportaasini Ranskan Lyoniin löytyy Francois Delecour-tägin takaa, Kreikan reissuni tunnelmia voi tutkia Eurokriisiä ratkomassa-sarjasta. Tämä juttusarja putoaa Lionel Mässy-tittelin taakse.

Mikä tahansa onnistunut loma koostuu siitä, että poikkeat ensimmäisenä paikalliseen supermarkettiin, ostat 8-packin kolaa ja pari pussia naksuja. Loput lomasta voit vaikka makoilla sängyllä munasillaan ja katsoa Serranoja, from here on out you're golden. Kasipakkaus kolaa tölkeissä maksoi Barcelonan keskustan laitamilla 4,40€.

Sipsipeliä täälläpäin ei todellakaan pelata mestareiden liigassa, mutta olisin odottanut FC Barcelonan virallisilta sipseiltä enemmän kuin peruslastuja. Barca ei ihan heti yhdisty köyhän miehen Estrellaan. Eihän se sinänsä yllätä, Barcan peli on tylsää syöttö- ja pallonhallintapeliä, jonka tarkoitus on väsyttää vastustaja ja katsoja koomaan. Se näiden sipsien ansioksi on merkittävä, että ovat isoja ja kauniita, kuten seura itsekin. Suuressa ja ehjässä sipsissä on jotain kaunista ja ihailtavaa. Ison perunalastun haukkaamista tulisi vaalia, koska sen pääsee nykyään kokemaan niin harvoin. Jotain fleivöriä olisi silti toivonut kun tänne asti on tultu, vaikka paprikaa saatana. Paikallisen sipsihyllyn ainoat makuaistilliset valopilkut olivat nekin Doritoksia, joiden hienoutta en ole koskaan ymmärtänyt. Eikö spanskeja sitten hävetä tämä tilanne sipsihyllyllä? Ilmeisesti ei. Juustoja löytyy satoja, makkaroita toiset pari sataa ja sitten sipseissä riittää yksi sapluuna. Odotin tältä maalta enemmän. Onneksi kokis on sentään mustaa.

Toivottavasti neljän tähden hotellimme pelastaa tilanteen, siitä lisää seuraavassa postauksessa..

3 kommenttia:

 1. nyt taitaa espanjankielen taitoni loppua kesken, mutta luvataanko tuossa pussissa frigidejä perunoita?

  VastaaPoista
 2. Hyvä juttu muuten, mutta paheksun tapaasi kirjoittaa epäkunnioittavaan sävyyn suuren ja mahtavan lähes täydellisyyttä hipovasta pelityylistä. Se on taidetta!!!

  VastaaPoista
 3. Voi olla että sipsitkin ovat frigidejä, mikäli ovat nähneet Barcelonan puuduttavia matseja..

  Jouska hei, ymmärrä että tulen RoPSin kaupungista, täällä pelit ratkotaan Singaporessa, ei syöttelemällä!

  VastaaPoista