21.2.2013

Lionel Mässy: Jäätä seinästä, por favor

Pahinta mitä ihminen voi elämässään kokea on tilanne, jossa olet juuri ostanut 8-packin aitoa oikeaa Coca-Colaa ja sinulla ei ole mitään keinoa saada tätä ruokaympyrän kulmakiveä kylmäksi. Epätoivoinen ratkaisu on tietysti tunkea pari tölkkiä kerrallaan minibaarin, mutta minibaarien lämpötila ei todellakaan riitä ammattimaiseen kolan kylmentämiseen. Kotona, Lapin läänissä ei tarvitse kuin avata ovi ja käyttää tölkkiä ulkoilmassa. Barcelonassa lämmintä on noin 15 astetta, joten ulkoilman hyödyntäminen ei ole varteenotettava vaihtoehto. Voisit luonnollisesti juoda kolasi lämpimänä, syödä kebabisi salaatilla, Total Recallisi Colin Farrellilla, no ehkä ymmärrät mitä tarkoitan...

Onneksi olimme varanneet majoituksen neljän tähden hotellista (Diagonal Zero), jonka ikkunoista avautuu yhden tähden näkymä joutomaalle. Itse katselen maisemia mieluummin kylmään lasilliseen kokista, joten käytävälle sijoitettu jääpalakone edusti minulle jumalaista interventiota kohtaloon lämpimän kolan juojana. Äkkiä lämpimän kolan uhka katosi taivaalta ja pystyin milloin vain astelemaan käytävään hakemaan jäätä. Tämän laitteen myötä ylellisyys ja luksus sellaisena kuin sen ymmärsin on määritelty uudelleen. Kotimaassa tälle ei ole tarvetta, mutta täällä se pelasti lomani. Puhuvat, että ihminen pärjää monta vuorokautta ilman ruokaa, mutta ilman vettä kuolo korjaa nopeasti. Sanoisin että ilman jäitä lähtö tulisi vielä nopeammin. Elämä lämpimän kolan kanssa on kuin Napakympistä voitettu matka Mikkeliin, jonne Kari Salmelainenkin lähtee mukaan ryyppäämään ja todennäköisesti vie naisen nenäsi edestä. Naisen jota et alunperinkään halunnut, mutta silti. Sinulle jää vain Kaitsu. Selvennettäköön vielä hitaimmille, että kuvatunkaltainen elämä ei olisi elämisen arvoista. Muista tämä kun seuraavaksi olet kulauttamassa vajavaisesti kylmennettyä kolaa kitusiisi.

3 kommenttia:

  1. Hotellien käytävien jääpalakoneet keksittiin Ruotsissa jo joskus 90-luvun alussa

    VastaaPoista
  2. Uskomatonta! Kaikkivoipa jumala on siis ruotsalainen.

    VastaaPoista
  3. Kuka sitä nyt coca-colaa ulkomaille menee juomaan. Paikallisen panimon olut päihittää kylmänkin colan paljon nöyryyttävämmin kuin hapot Cola-Ollin aikanaan.

    VastaaPoista