24.2.2013

Lionel Mässy: Pää ja tupa täynnä

El Xampanyet viisi minuuttia avaamisen jälkeen.

Barcelonan matkanjärjestäjäni oli haaveillut pääsevänsä El Xampanyet-ravintolaan. Minulle kerrottiin, että tapakset ovat pieniä erilaisia purtavia, joiden kanssa kuuluu juoda raflan itsensä valmistamaa Cavaa. Cava on kuoharia, joka ei ole kuoharia eikä oikein shamppanjaakaan, mutta maistuu molemmilta. El Xampanyet on ilmeisesti eurokriisin ulottumattomissa, nimittäin sen verran el turismoja puski meidän vanavedessämme pieneen raflaan sisälle. Paikka avasi ovensa kello 19.00 ja oli täynnä kuin yh-isän kivekset parissa minuutissa, katso panoraamakuva isompana jos et usko! Ostimme pullon viinaa ja istuimme alas. Homma toimi kuin narkomaanin kauppareissu eli ei kovin johdonmukaisesti. Ideana oli ahtaa itsensä tiskille ja osoitella sormella kaikkia herkkuja, joita halusi maistaa. Reissuja täytyi tehdä useampia, koska et voinut tilata kerralla koko ruokailuksi. Jollain täysin järjettömällä kirjanpidolla tarjoilijat pysyivät tilauksissa mukana ja lopulta tyhjennetyn pullon ja useiden lautasten jälkeen pöytään tuotiin reilun neljän kympin lasku. Äkkiseltään melko tyyristä pikkupurtavista, mutta paikan meininki oli todistamisen arvoista ja olivathan syömiset ja juoma hyviä. Helvetinmoinen ryysis on aina merkki siitä, että paikassa osataan jotain rahastamisen lisäksikin.

El Xampanyet on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka Barcelonassa, mutta kannattaa olla ajoissa tai sitten tulla paikalle tunti tai pari avaamisen jälkeen kun meininki on tasoittunut.

1 kommentti:

  1. Mietin, että näytättekö te tältä kun otatte kuvia ruoka-annoksistanne?
    http://www.sadanduseless.com/2013/02/hipster-food/

    VastaaPoista