30.1.2013

Kolaa saksalaisittain

Tänään sain kai jonkinlaisen iskun päähäni, kun keksin postata Palliksen Facebook-ryhmään kysymyksen siitä, ovatko lukijamme aikuisiällään harrastaneet limonadien parinvaihtoa eli sekoitelleet limsoja keskenään. Taisi olla työkaverin kanssa tästä puhe joskus taannoin, siitä tuli mieleen.

Joskus muksunahan se tuntui hyvältä idealta. Täytyyhän sen olla saakuran namia, kun kolaa ja Palmaa sekoittaa ja laittaa joukkoon vielä vähän Jaffaa. Muistini mukaan limsoista tuli aina lopulta ruskeaa lientä, joka maistui epämääräiseltä.

Fese-keskustelu kuitenkin suorastaan ryöpsähti eloon ja moni tunnusti kokeilleensa sekoituksia sittemminkin. Siksipä minäkin tänään saunan päälle vedin sekaisin kahta limua. Appelsiinikola on niin basic-juoma, että eihän sitä voi oikein laskea sekoitukseksi. Sitähän myytiinkin tässä joku aika sitten vielä. Useampi ihminen tiesi kertoa, että aplarikola olisi muuten saksalaisten juttu. Olen sen valmis uskomaan, sillä ovathan he maailmansotiakin aloitelleet.

Tää sekoitus ei ollut kummoinen, mutta väristä ainakin tuli oikeaoppisen hämmentävä. Kolat kolina kuitenkin, se on minun johtoajatukseni jatkossakin. Ei siinä, jos limuhanojen edessä alkaa tehdä sekoitusta mieli, niin antaa mennä vaan. Itselläni ei ole moinen käynyt mielessä, mikä valitettavasti taitaa kertoa sisäisen lapseni kuolleen tai jotain...

2 kommenttia:

  1. Epäilemättä Pallis-kirjoittajille on tuttua myös sekoittaa vaniljajäätelöä esimerkiksi kolajuomiin? Lapsina sekoituksella saatiin aikuiset paheksumaan, mutta uskon, että pohjimmiltaan kahvia lipittäneet fossiilit kadehtivat jälkeläistensä nokkeluutta. Sotkuhan maistui ihan älyttömän hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Aijjai! Nimenomaan vaniljajäätelöön piti sekoittaa kokista ja oikeaoppinen sekoittaminen tapahtuu kun olet puoliväkisin leipäveitsellä leikannut jäätelöstä palasia, tai ranteet nurin kaivanut lusikalla jäisestä jätskistä köntsiä. Kovaan jäätelöön päälle herkällä tuntumalla lorotettu kokis huurtuu jätskin pintaan ja AH!

    VastaaPoista