14.7.2011

Eine Kleine Nachtpallistus

Jostain syystä Itävalta ei ole meikäläisen suosikkimaa. Vasta nyt tätä kirjoittaessani muistin, että siellähän oli moni asia perseestä. Köyhän miehen saksalaisia, voisiko olla huonommin? No, en ole käynyt kuin Salzburgissa, joten näkemykseni voi olla kieroutunut.

Kuten valveutuneet lukijamme tietävät, eräs WA Mozart on kotoisin tuosta kylästä Alppien juurella. Ainakaan Salzissa käyneen on mahdoton olla asiaa tietämättä. Siellä lukee bussien kyljissäkin, että "WeeAaa meinasi jäädä tän dösän alle" yms. Mozarthan on se kaveri, joka rustasi nelivuotiaana biisejä, joita nykyään sitten käytetään keksimainoksissa. Vielä tärkeämpää ovat hänen kuulansa.

Mozartin kuulilla ja Moella itsellään on yhteistä syntykaupunki ja se, että kuulilla voi tehdä hirveästi fygeä, koska ne on Mozartin mukaan nimettyjä. Kuulilla on muuten rahastettu jo yli sata vuotta, eli kauan. Kovin asiasta käyty myös oikeutta.

Kuvassa "Aitoja Mozartinkuulia" by Konditorei Fürst (Huom. ei Führer) ja Mirabellin sarjatuotanto "Salzburgilaisia Mozartinkuulia". Riita poikki, sanon minä ja syön kaikkia. Aitoja ja originaaleja sain kollegalta Salzburgista. Siis kuulat sieltä, kollega alun perin Espoosta. Ainahan noita mukava on mutustaa eli lämpimät kiitokset vain. Korvaukseksi teen (eli esitän tekeväni) ainakin edes vähän jotain sen eteen, että saisit geotekniseltä osastolta jonkun piinapenkkiisi. Tiedättehän lukijat geoteknisen osaston?

2 kommenttia:

  1. Ranska ja Itävalta ovat huonoja maita. Mikä on hyvä maa?

    VastaaPoista
  2. Hyvä kysymys. Italia tietysti! Espanjakin vaikutti muikealta, Ruotsi totta kai... Jenkeissä oli kivaa... ja kyllä Saksassakin. Tässä muutamia. Mutta ehdoton ykkönen Italia <3

    VastaaPoista