29.7.2011

Ei savua ilman tulta

Voi pettymystä. Skouttailin KooTeen lounaslistaa aiemmin tällä viikolla ja torstaina piti tärähtää. Lämminsavulohisalaattia. Odotin vesi kielellä, koska lss on aika salaattiin (ja moneen muuhunkin) sopivaa tavaraa.

No niin, menin paikalle ja taas oli muutosta tullut listaan. Välillä tuntuu, että ko. ravintelin lounaslistat pitää ennakkoon paikkansa yhtä paljon kuin tänäkesäiset sääennustukset. Niin tälläkin kertaa, pettymysten pettymys sentään. Lämminsavu oli vaihtunut kylmäsellaiseen. Ei tämä peli vetele!

Postasin asiasta feseen (yleensä en ruoasta postaile, koska ajattelen blogin jo riittävän, kansalaistoim. huom.) ja siellä syntyi jopa muutaman viestin keskustelu aiheesta. Ei, en dissaa kylmäsavulohta, mutta se ei vaan sovi yhtä hyvin salaattin kuin lämmin serkkunsa. Se on sellaista nahkeaa ja sitkasta, kun lämminsavu on taas mukavan mureaa. Kylmälle on omat bileensä, mutta varsinkaan tuo lohi, jota tänään oli, ei jättänyt positiivista vaikutusta. Siinä oli enemmän tilliä (?) kuin lohta.

En tiedä, miten toivun. Lainaan lopuksi ystävääni, joka herkästi totesi: "Paras savulohi on kylmä lämminsavulohi." Hieman monimutkainen ilmaus ensilukemalta, mutta näin se on. Täytynee ostaa sitä, kun vaimo ei edelleenkään voi syödä - eli allekirjoittanut "joutuu uhrautumaan".

2 kommenttia:

  1. Haminassa oli aikoinaan aamiaisella jonkin aikaa tarjolla edellämainittua LmSvLhta (SA-INT lyh. TM), ja kyllä me pojat sitä sitten mätetiinkin. Sellaset 300g ruispalan päälle alkoi jo riittämään. Yhteen leipään.

    Onni tais loppua kun ne tajus että mitä moinen joka-aamuinen lysti maksaa.

    VastaaPoista
  2. Huh ja nam, kuulostaapa siedettävältä...

    VastaaPoista