3.4.2011

Nelineliö

Facebookilla lienee nykyään vajaat 700 miljoonaa käyttäjää. Foursquarella niitä on noin 7 miljoonaa, eli palvelu on feseen verrattuna aika UuGeessä. Ihan hauska systeemi sinänsä kyllä. Käyttääkö joku, tunteeko kukaan vai ovatko lukijamme metsien miehiä, jotka ei teknohömpötyksiin lähde ja jotka ei vain todellakaan jaksa ymmärtää tarvetta koko Facebookille, onko ihmisten elämä todellakin niin ankeata, että kaveritkin löytyvät vain tietokoneen ruudulta? (kursivointi: HS.fi keskustelut)

Asiaan, asiaan. Siis Foursquare on paikkatietopohjainen (wink wink, Anna) sosiaalinen palvelu. Idena on se, että kaupungilla tai missälie liikkuessasi kirjaudut puhelimessa olevalla ohjelmalla paikkoihin. Niinpä kaverisi voivat nähdä, että jaahas, taas Jussi on Mäkkärissä, Nuuksiossa tai jossain muualla ja itse voit nähdä, mitä paikan aiemmat kävijät suosittelevat vaikka juotavaksi. Perussettiä, tiedättekö.

Lisäkoukkuina hommassa on esimerkiksi se, että useimmiten kirjautuva käyttäjä on paikan mayor eli pormestari. Joissain paikoissa - harvoissa kyllä ainakaan Helsingissä - mayor voi saada jotain ekstraa, vaikka ilmaisen jälkiruoan tai alennusta tuotteista. Hauskempaa se on vain kamuille päteä, että tää on mun mesta. Tajuaako kukaan mistä on kyse? Itsekin aluksi vähän nirsoilin hommaa, mutta nyttemmin olen lämmennyt tälle. Pitäis vaan enemmän olla kamuja systeemissä. Tällainen utelias kaveri pysyisi paremmin kartallla :D

Eilen kävi niin, että fäni sattui samaan ravinteliin meikäläisen kanssa. Se ilmoitetaan siinä kirjautuessa, että Pertti V. tai Pallolaajennus K. on in da haus. Niin, olen huumorimäen miehenä skipannut oman nimeni ja käytän Pallolaajennus Koivisto aliasta. Niinpä, jos menee esimeriksi Helsingin Sokoksen Mäkkäriin, niin saattaa tuttu mies olla pormestarina siellä. Go check it out.

Vielä kysyn, käyttääkö joku Foursquarea? Onko kovia pormestariuksia? Itse olin mm. Stone'sin pormestari taannoin, mutta se vietiin. Sokoksen Mäkki on vielä hyppysissä ja jos joku jumalauta sen multa vie, niin suutun.

6 kommenttia:

 1. Omat viikon pohjat 169 pistettä.

  VastaaPoista
 2. Foursquare-koukkuun jäin, aiheuttaa myös myöhästymisiä kun joka paikkaan joutuu ensin tekemään check-inin

  VastaaPoista
 3. En voi sua yksin jättää, joten tästä lähtien käytän tätä Pallolaajennus Leinosena.

  VastaaPoista
 4. Pertsan viikkosaldo on ihan arvostettava. Pisteitä enemmän itse tosin tavoittelen mayorshippejä. Ja hah, tuo on totta ville2v. Varsinkin jos joskus joutuu vähän näpyttään, että oikea paikka löytyy...

  Ja hyvä Jusa!

  VastaaPoista
 5. Oho! Tolla klikkailulla sä varmastikin oot aina myöhässä :)

  VastaaPoista