13.4.2011

Мурманск: Sergeille mitoitettu aamukola

Toveri Koivisto Koivistovitš pohdiskeli taannoin mikä olisi optimaalisin kolasäiliön tilavuus. Amerikkalaiset veivät silloin voiton, mutta Venäjälläpä maailma onkin taas ihan erilainen. Nimittäin lasipullollinen kolaa siellä on 2,5 desiä! Mielestäni tuo kaksi ja puoli desilitraa on vallan loistelias määrä nautittavaksi akuuttiin janoon tai vitutukseen. Se on tasan puolet puolesta litrasta. Puoli litraa on yhteisen konsensuksen mukaan liian suuri määrä kertanautinnoksi.

Nautiskelin kolani parhaimpaan saumaan eli aamulla. Tärskäytin suhteellisen torakkavapaan hotellihuoneeni tölsyn päälle vain huomatakseni että paikallinen aamu-tv esittää materiaalia pöytäjääkiekosta! Jumalauta! Siellä ne Sergeit veti laidasta-keskelle-sisään kikkoja kuten meikäläiset täällä. Pelialustakin oli tuttu ja turvallinen Stiga Play-off. Joukkueina Suomi ja Ruotsi. Mitäpä sitä venakotkaan klassikkoa muuttamaan.

Mitä voimmekaan päätellä tästä uudesta tiedosta venäläisten kolapullon koosta? No ainakin sen, että Suomen naapurimaat osaavat hoitaa kolapoliittiset asiat paremmin kuin me itse. Tiesin svedujen hanskaavan hommat, mutta että usein parjatut venäläisetkin ovat touhussa tällä tasolla. Hieno maa!

1 kommentti:

  1. Kirsikkakola uutisia: Juomaa on saatavilla maaliskuusta elokuun loppuun saakka. Lähde Sinebrychoffin asiakaslehti Niki 1.2011

    VastaaPoista