13.9.2010

Saatanan eksoottinen kiinalaisartikkeli

Deep fried motherfuggin' anything goes! Minähän olen tunnetusti täysi juntti, kokemukseni kiinalaisista loppuvat ilotulitteiden tienoille ja nekin ovat mielestäni todella paska keksintö. Joten on sanomattakin selvää, että toistuvat lounaspyynnöt kiinalaiseen buffettiin aiheuttivat epäilyksiä.

Hai Long ravintola Rovaniemen Valtakadulla tarjoaa ilmeisen suosittua buffet-lounasta 8,90 euron hintaan. Onneksi perinteiset kiinalaiset mähmät, kuten limaiseksi pilatut häränsuikulat voi skipata ja ottaa lautasen täyteen uppopaistettuja kanapalasia (kuvassa lautasen etualalla) ja kidutetun tipusen siipiä. Kylkeen vähän paistettua riisiä, nudukoita ja suhteellisen kotikutoista salaattia. Tällä tavalla ei tule liikaa vietkong-epäluulofiiliksiä ja ruoka on hyvää ja mitä suuremmalla todennäköisyydellä myös epäterveellistä. Nuo kanapallukat oli kyllä aika kick ass, jälkifiilis on kieltämättä melko rasvainen, mutta menköön. Monikulttuurisuuden puolesta on helppo ottaa pari rytmihäiriötä omiin nimiin.

Melkeinpä parasta oli kuitenkin se että buffettiin kuuluu luonnollisesti kiinalainen perinnejuoma Coca-Cola ja sitä saa juoda niin paljon kuin uskaltaa. Kaippa tätä suositella voi, ainakin itse ajattelin mennä toisenkin kerran lounastamaan.

P.S. Mickey D's vs. Hese taistelu käy todella tiukkana! Pistähän ääni kehiin, jos et ole jo osallistunut.

P.P.S. Jos et ole jo hoksannut, Ruokablogi Pallolaajennuksen löydät nyt myös Facebookista. Liketä meidän Pagea niin seinällesi ilmoitellaan aina uusista jutuista (ei ihan kaikista muisteta kuitenkaan). Jos et tajunnu mitä tuo tarkottaa niin anna olla, tule huomenna uudestaan.

1 kommentti:

  1. Ihan semmonen vaan, että taitaapi olla ravintelin nimi Hai Long eikä Hail Long. Ehkä se Hail Long olisi ollut hieman liian "natsihenkistä".

    VastaaPoista