29.9.2010

Tarpeeksi rasvaa?

Lauantaina sattui outoja. Aloin kyseenalaistaa oman maailmankatsomukseni. Hengitin alkuillasta sisääni maukasta kebab-kinkku-salamipizzaa. Loppuillasta maahan sattui ja oli vähän huono olo.

Samoihin aikoihin mieleeni virisi jo mainitsemani idea salaattiviikosta. Se onneksi kariutui jo maanantaina (joku raja se on oltava), mutta melko suurella todennäköisyydellä pitäydyn salaatissa lounaallani loput neljä päivää. Tänään jo kärsin yhden melonifetaihmetyksen.

Onkohan rasvamitta tulossa täyteen? Jos on, toivottavasti ilmiö on väliaikainen. Kyllä ihmisen pitää saada lihapizza syödä ilman huonoa oloa. Puhuttiin kyllä asiasta jonkun kanssa. Se joku oli vahvasti sitä mieltä, että ruumis tietää, mitä haluaa. Jossain määrin olen samaa mieltä. Jos rasvaa ei saa tarpeeksi, sitä ei tee mieli. Jos sitä tulee "riittävästi", siihen välillä kyllästyy.

Rasvakylläinen olo - joka ei ainakaan toistaiseksi näy vaa'assa eikä toivottavasti naamassakaan - sai kuitenkin miettimään, että joku terveystestaus voisi olla hyvä idea. Olisi hauska tietää ainakin oma verenpaineensa ja kolesteroli. Edellämainittu mulla on aina ollut hyvä, toista ei varmaan koskaan ole mitattu. Rasvaprosenttikin kiinnostaisi. Tänään lisäksi eräs työkaveri selitti ihmisestä, jolle oli tehty pallolaajennus...

Helkkari, tällaisen pehmoilun takia pitäis varmaan käydä Mäkkärissä. Tai vähintään ostaa ainakin kolaa...

2 kommenttia:

  1. Toi on kyllä ihan totta että kehon rasvamittari voi tulla täyteen. Itellä yleensä menny päivässä ohi ja on hyvillä mielin pystyny jatkamaan lihan/muun rasvan syömistä. Toinen vaihtoehto huonolle ololle voi olla vaan huonoista raaka-aineista tehty lätty. Missäs kävit tollasen syömässä?

    VastaaPoista
  2. Jyväskylän Vaajakoskella. Pizzerian nimeä en tiedä, otettiin kotiinkuljetus. Saattoi olla Marmaris tai sitten se on vaihtanut nimeä.

    Pizzan pohja oli kyllä valitettavan paksu. Normipizzassahan sen olisi syytä olla ohut. Aineksista en muuten osaa sanoa mitään.

    VastaaPoista