30.10.2012

Francois Delecour: Kympin kalja

Monestiko olet ostanut ravintelissa kaljan ja irrottanut nettoarvostasi 10 euroa? Enkä nyt puhu mistään underground hipster fine brewed sokeriruoko luomu maya-intiaanin hienmakuisista kaljoista, vaan ihan Carlsbergista, joka nyt on ihan sama asia kuin vaikka Karhu tai Lapin Kulta. Kööpenhaminan lentokentällä näin pääsi käymään ja tein sen vielä ihan mielelläni. Kenties ratkaisuni olisi ollut eri, jos olisin kysynyt paljonko huurteinen maksaa ennen ostamista. Välillä on kuitenkin tervettä olla kysymättä. Olin juuri tullut lentokoneella paikalle, minulle oli tarjottu kylän parhaita neitsyitä ja kaupungin avaimia, mutta lähdin oluelle. Olin sanalla sanoen tyytyväinen kykyyni hengittää, kiitos lentoni pilotin jonka ajotyyli soveltuisi varmasti paremmin Ouninpohjan erikoiskokeelle kuin lentokoneen ohjaimiin. Kalja osottautui alkushokin jälkeen tilavuudeltaan 0,75 litraiseksi mutta taitaapa siinä silti tulla litralle hintaa ihan riittävästi. Ja jos on pihistellyt lentolipuissa ja joutuu hengaamaan Köpiksessä kuusi tuntia, on urakka parempi aloittaa vähän päissään. Koko rahalla.

HOX! Uusi juttusarja alkaa Palliksessa! Tässä sarjassa Leinonen, kulinäärikulttuurin veitsenterävä peili, tekee paluun Ranskaan. Kyseessä on paluu maahan joka on vihani ansainnut. Määränpäänä on Lyon, kaupunki, joka tunnetaan alueen kulinaristisena keskuksena. Kaapin takana on nainen, niin tälläkin kertaa. Ranskalaiseen alistus- ja vittuilukulttuuriin pureudutaan kuluvan viikon aikana asfalttispesialisti Francois Delecourin nimeä kantavan juttusarjan alla. Älä kysy miksi.

1 kommentti:

  1. Tampereella Hotelli Tammerin terassilla tässä kesällä oli lonkero 8€ tsipale. Ei edes Hotelli Hornissa siellä 10krs baarissa maksa tollasia hintoja.

    VastaaPoista