27.8.2013

Missä jatkot?

Tämä on toiseksi viimeinen artikkeli ennen virkavapaalle jäämistäni. Tuhannen artikkelin raja on lähellä, mutta aika hissua ollut tän kirjoittamisen kanssa, niin sama laittaa kokonaan homma jäähylle. Mutta asiaan, vielä kun voidaan.

Olin joku aika sitten silmät ristissä vantaalaisella lentokentällä. Kello oli noin viisneljäkymmentä. Silmissäni oli haavekuvat perheestäni, joka odotti siellä jossain. Mutta ensin piti saada kahvia. Horjuin tiskille.

Otin kupin kahvia ja leivän. Edelläni ollut hieman vanhempi pariskunta otti kahvia ja kaveriksi sille konjamiinia. Hölin siinä sitten kahvetta ja huomasin perinteisen rautatieasema-satama-lentokenttäilmiön eli sen, että ihmiset juovat ihme aikaan alkoholia. Nytkin joku katseli lentokoneita tuopin läpi ja joku normibörje veti aamupalaksi henk.koht. suokkariani, olutta ja kroisanttia.

En tiedä, onko ilmiö kuinka yleismaailmallinen, mutta Suomen yhteen ongelman tämä voisi tarjota ratkaisun. Ymmärtääkseni nimittäin baarit vielä nykyäänkin sulkevat ovensa kello neljältä? Niin ne tekivät ainakin silloin, kun olin nuori. Ilmeisesti lentokentällä valomerkkiä kuitenkaan ei tule koskaan. Idea: miten olisi jatkot lentokentällä? Ei aina jaksais mennä Kallioon paneen.

Esmes Norwegianilta irtoaa liput parhaimmillaan muutamalla eurolla. Sen verran on maksettava, jotta pääsee maailman puolelle, mutta ainahan sitä pitää jotain ineen maksaa ja sit vaan "täällä soitellaan ja hengaillaan, ei mennä nukkumaan!" Darude soimaan ja naama takas tuoppiin. Koneeseen tuskin kukaan voi pakottaa. Kotiin vasta, kun rahat loppuu.

Ei logistisesti yksinkertaisin säätö, mutta toivon sydämestäni, että joku kokeilisi tätä ja kertoisi, miten hauskaa oli. Viitsiskö joku?

1 kommentti:

  1. Kuulemma jotkut nimeltämainitsemattomat menee siihen kellarikerroksen hotellin tiskille ryyppäämään. Hinnakasta, mutta aina auki.

    Porttialueellehan tarvii boordarin, jonka väärentäminen voi olla vähän riskaabelia.

    VastaaPoista