31.7.2010

Le patong

Lounastaminen on työpäivän kohokohtia, niinkuin syöpöttely yleensäkin on minkä tahansa ajanjakson kohokohta. Ajoittain on raikastavaa käydä naapaisemassa patonki lounaaksi, yleensä se soveltuu myös tolkuttomaan kiireeseen joka lehtikuvaajan ammatissa on enemmän tai vähemmän päivittäistä. Ainoa negatiivinen puoli patongin syömisessä on sen aiheuttama ranskalainen tunnelma, koko ajan alitajunnassa jyskyttää pelko siitä että joku on sinulle töykeä vain sen takia ettet itse ole perseestä.

Tällä kertaa otin varman valinnan ja suuntasin Rovaniemen kuuluisahkoon Kahvila Kauppayhtiöön. Pötkäleet ovat aina olleet kyseisessä paikassa maittavia ja runsaita, mustan kullan kanssa ateria maksaa 7 euroa. Ei paha, jos kaupan päälle saa tuhdihkon ähkyn. Varma valinta oli myös patongin sisältö: Kana ja feta, klassinen ja toisiaan tukeva, vickan & daniel tyyppinen täyte.

Kahviloitten puolesta lounasaikaan puhuu myös se, ettei siellä ole tolkuttomasti teinejä, toisin kuin esimerkiksi burgeriketjuissa. Etenkin nyt helleaikaan hermoille käy energiajuoman ja hien hajujen saattelema vittusaatana-kavalkaadi, joka pissaliisoista irtoaa. Ja jumalauta ottakaa jätkät ne lahkeet pois sukista, FOR REAL!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti