31.7.2010

Tour de Koivisto

Aurinkoinen lauantaipäivä on joskus hyvä käyttää suunnittelemattomasti. Viaton kaupunkireissu yhdistettynä siihen, että ruoanlaitto ei oikein napannut, johti tällä kertaa tällaiseen.

Ensimmäinen rasti on tietysti mäkkäri (1). Tämä on tärkeä pohjustus seuraavalle tuplarastille. Mäkissä nautitaan perusannos, eli kaksi juustoa ja pieni kola. Helsingissä suosin Asematunnelin ravintolaa, se on logistisesti hyvällä paikalla.

Välipalan jälkeen suunnataan Stockan Herkkuun (2). Siellä on hyvä valikoima erilaisia alkoholipitoisia juomia kylmässä. Tällä kertaa matkaan tarttui tölkki Sandelsia ja Golden Capin Red (tjsp.) sidukka. Sellainen musta tölkki. Kassan kautta ulos.

Stockmannilta on lyhyt matka Vanhaan kirkkopuistoon (3), joka Ruttopuistonakin tunnetaan. Siellä kelpaa nautiskella auringosta ja kylmästä juomasta. Kun ottaa ensin olusen pohjalle, niin siideri on kuin joisi karkkia. Aijjai. Tässä kohtaa usein alkaa nälättää, kun edellisestä kunnon ruoasta on jo aikaa. On päätösten aika. Tällä kertaa päätös oli, että ei itse jaksa sapuskaansa vääntää.

Tällä kertaa päädyin Memphisiin (4) Kampin keskukseen. Mielestäni ihan ookoo paikka, näistä edullisemmista ruokapaikoista Helsingissä. Söin juustopekonipastan ja ruokaa odottaessani nautin tummaan rommiin tehdyn mojiton. Tumma mohis oli kokeilu, jota en ehkä ihan heti uudista. Olihan se ihan juotava, mutta ei ole vaalean voittanutta.

Pasta jukolauta tuli haaleana pöytään, siitä pitkä miinus. Ehkä se oli joutunut odottamaan seuralaiseni annosta tai jotain. Huomautin asiasta ja kohta sain kuuman ruoan. Mikron kautta kävi varmaan kirikierroksella, mutta ruoka oli silti hyvää. Mohis, pasta ja ruokajuomana nautittu vesi irtosi alle kahdella kympillä, ei huono.

Jälkiruoaksi oli olutta. Oluthuone Kaislaa (5) Kaisaniemessä on helppo suositella. Hengitin sisään stobellisen Steenbrugge Witiä, joka oli ihan juotava. Kaislasta matka taittui tällä kertaa kotiin, masu täynnä ja mieli hyvänä.

Juustolaskuri = 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti