28.7.2010

Överpizza i Övertorneo!

Lehtikuvaajan työssä on kaiken muun ohella se hyvä puoli että pääsee ulkomaille makumatkailemaan. Tällä kertaa katastrofialue/kriisipesäke oli Övertorneo Ruotsin puolella. Ensiksi tietysti otettiin haltuun ICA marketista OLW Cheez Doodles pussi (the cheezier snack), mutta sen jälkeen etsittiin lounaspaikka.

Pakko kyllä myöntää että rajan takana on oikeasti eroa isänmaahan, esimerkiksi turistikahviossa jääkylmän tölkkikolan (genuine coca-cola, ei mitään first choice colaa) sai kymmenellä kruunulla, eli yhdellä egellä. Eat your heart out Lapin kioskit sun muut rysät.

Lisäksi pizzeria oli oikeasti todella smuutti verrattuna esimerkiksi Rovaniemen perustarjontaan, sisustus oli asiallinen ja terassikin rento. Rovaniemellä juuri mikään lättypaikka ei ole hirvittävän viihtyisä, mikä toisaalta nälkäiselle on toissijainen ongelma. Yrtikkäällä tomaattisoossilla terästetty klassisen kaunis Opera ja paikallinen Nygårda Cola lasipullossa taisi kustantaa 8 euroa, ei paha. Kola oli perusjees, suhteellisen soljuvaa, vähähappoista mustaa kultaa. Lisäksi ravintolan telkkarissa pyöri jokin "koneiden sota" aiheinen realityroska. Arvostan.

Ulkomailla kun oltiin, olin niin kulttuurishokissa etten pistänyt paikan nimeä muistiin, mutta onneksi Google pelastaa. Paikka on Pizzeria Laguna, ihan siinä Övertorneon keskustassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti