8.8.2012

Palliksen kesäiset talvivinkit Tampereelle

Tänä kesänä en viettänyt lomaani Nykissä tai edes Lontoossa. Pistin nimittäin kovempaa pökköä pesään ja menin Tampereelle. Tampereella säätkin suosivat, vaikka aika soseinen kesä onkin ollut, joten olin kyllä positiivisella mielellä liikenteessä. Jouduinpa taas toteamaan, että Tampereella on melkein kaikkea, ei muuta puuttuvaa tule mieleen kuin työt. Hyvää safkaakin oli tarjolla. Tässä tämänkertaiset vinkit Tampereelle, Manse Top 3.

1) Taco House rautatieasemalla. Ristareita ei voine liikaa kehua, vaikka kovin yritän. Tuli jyrättyä näitä paritkin reissun aikana. Järkevä mies ottaa hotellin lähettyviltä, niin iltaista huikopalaa on kätsy hakea. Saamiemme tietojen mukaan lukijoistamme jäsen Jouskakin on käynyt toteamassa tavaran ihan käyväksi, eli ei se huonoa voi olla.

Tanskalainen "leipä". Aijjai.
2) Tivoli Finlaysonilla. Samainen Hervannan Jouska oli mukanamme käydessämme testaamassa ehkä Tampereen erikoisinta raflaa. Mies ei ollut koskaan testannut paikkaa, mikä meilläpäin lasketaan synniksi. Erikoiseksi paikan tekee se, että allekirjoittanut ei ainakaan ole muualla Suomessa tällaiseen tanskalaishenkiseen voikkaripaikkaan törmännyt ja jumalauta tanskalaisten voikkareita, niissä on tyyliä. Olin jo unohtanut, miten hyviä ne voivatkaan olla. Vedin jonkun pekonia sisältäneen annoksen ja aijjai. Jos harrastat Tamperetta etkä ole käynyt Tivolissa, pistähän se listalle. Ja kertokaa ihmeessä, jos vastaavaa löytyy Hellsingistä. Ja jos ei löydy, perustakaa ja pyytäkää mut paikalle.

3) Joku rafla Kehräsaaressa. En muista ravintolan nimeä, mutta sillä ei ole väliä. Se paikka Hookin vieressä, mikä nyt onkaan. Söin kanacaesarin, joka oli ihan ookoo, mutta miljööstä tässä pitää pisteet antaa. Kun kävelee lämpimänä iltana sillan yli Koskikeskuksen puolelta Kehräsaareen kapeaa tiilikäytävää sille pienelle sisäpihalle, niin on ulkoiset puitteet kyllä kunnossa. Rauhallista, tunnelmallista ja vanhoista tehdasmiljöistä pitävälle myös kaunista. Pakko arvostaa.

Huh, pitäis lähtä uudelle reissulle, pelkästään Tivolin leipää ajatellessani alkoi kuola valua... Simo Rantalaista soveltaen: "Katsokaa tätä kuvaa."

4 kommenttia:

 1. Tivolin smørreille iso peukku! Kumma tosiaan ettei näitä Tanskalaisia leipäbaareja ole enempää.

  Ensi visiitillä sitten Kauppahallin kautta, sieltä saa kanssa kunnon safkaa, paikka on ehdottomasti käymisen arvoinen ja siellä on melko diippi Tampereen meininki mitä ei enää muualla koe.

  VastaaPoista
 2. Tampereen kauppiksessa tosiaan ollaan kyllä ns. tamperelaisuuden syvässä päässä.

  VastaaPoista
 3. Kehräsaaressa oli ennen myös ehkä tunnelmallisin terassi, se mikä kurottautuu siihen kosken ylle. Sinne havitellessamme havitsimme harmiksemme että paikalla on nyt Stefan "Top Chef" "Saksansuomalainen Seiskan-serkku" Richterin joku pihvitehdas. Ei kiitos. Tai ei kyllä kehdattu mennä kysyyn että onko alkoholin kanssa pakko ostaa syötävää niinku Suomessa männävuosina, vai saapiko juoda olutta terassilla vainen.

  Mutta Kehräsaaren sisäpiha: unspoiled goodness.

  VastaaPoista
 4. Helsingin Etu-Töölössä on mielikuvituksellisesti nimetty Tanskalainen Voileipä OY, joka tarjoaa, no, tanskalaisia voileipiä.

  http://eat.fi/fi/helsinki/tanskalainen-voileipa

  VastaaPoista