26.8.2012

Kakkonen on kakkosesta

Lahden panimoveijarit alkoivat panna Erikoisolut III:tä vuonna 1935, eli kauan sitten aikana jolloin jopa seisovan pöydän aamiaisen ryöväämiseen erikoistuneet sakemannit elivät kurissa ja järjestyksessä. Myöhemmin oluen nimi vaihdettiin kansan suussa syntyneeseen Lahden Siniseen ja vieläkin sittemmin Hartwall osti oluen ja lopetti sen. Järkevänkuuloista.

No enivei, kuten olette huomanneet, Sininen teki comebackin tuossa joku aika sitten. Muistaakseni olen kolmosta juonut, mutta en blogauttanut. Nyt maistoin jotain mielenkiintoisempaa, kun ilmeisesti Pekka Haaviston aloittaman kakkoshuuman takia kakkosoluita on tuotu markkinoille eri panimoiden toimesta ja Sininen on yksi niistä. (Toimesta-rakenne ymmärtääkseni muuten on anglismi tai joku muu lainarakenne, hyvässä suomen kielessä sitä ei pitäisi käytettävän, kansalaistoim. huom...)

Hartwall on lähtenyt kakkosskabaan Sinisellään ja syynä arvatenkin on se, että Sininen on jo kertaalleen lopetettu heidän TOIMESTAAN, joten toinen lopettaminen ei varsinaisesti enää tunnu missään. En vastusta kakkosolutta, luultavasti en erottaisi peruskolmosta alkoholittomasta bissestä, mutta sen tiedän, jos juoma ei oikein maistu miltään. Tää on hapotettua vettä tää tavara. Sitä myydään jo vissynä, joten pitäydyn siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti