4.6.2013

Vuonomaan poikain konjamiinia

Norja on maa, jota ainakin persut Suomessa kadehtivat. Ei kuuluu EU:hun ja muutenkin homma skulaa. Öljyn takia totta kai, mutta mitä sitä detskuihin tarttumaan. Joka tapauksessa, maa ei täysi onnela voi olla, sillä yksi Braastad-häiskä muutti sieltä Ranskaan joskus Ruotsi-Norjan aikoina. Vähän myöhemmin minut kutsuttiin juomaan miekkosen konjakkeja kansainvälisen ruokabloggarin ominaisuudessa. En ole kyllä konumiehiä. Yleensä juon sitä lähinnä, jos nimimerkki Velipoika ostaa jouluksi. Siksi mieluusti sivistin itseäni asiassa.

Alkuun sain jälleen kerran käteeni konjakkidrinkin, taisi olla konjakkitonic. Edelleen se tuntuu jotenkin väärältä käyttää konjakkia drinksuun. Kuin ajatus matkustamisesta Ranskaan. Ei edelleenkään tulisi mieleen tehdä itse sellaista, mutta kuulemma se on ihan ok, jos jotain nuorta tavaraa käyttää. Siis tuo drinkki.

Mutta ei ollut turha reissu, sillä maistellut juomat olivat makoisia ja opinkin pari asiaa: konjakkia voi nauttia kylmänä (1) ja pineau on se vasta hyvää on (2).

Ennen ensimmäistä ruokaa makuhermoja avattiin pakastinkylmällä liemellä. Luulin, että nestettä piti lämmitellä ja hönkiä mahdollisimman paljon, mutta kai sekin riippuu laadusta. Halvemman kaman voi heittää pakkaseen, vaikka kyllä fiinimpiäkin jäillä testattiin. Ilmeisesti moni asia on sallittua. Ehkä pitäisi testata konjakkikolakin. Saat Jussi sitä ens kerran, kun tuut käymään, jos Brassea on vielä kaapissa.

Niin ja tuo toinen oli pineau. En ennen ollut kuullutkaan, juntti kun olen. Eikä tätä kauheasti kai myydäkään. Rypälejämiä ja konjakkia, jota pidetään sitten tynnyrisiä jokunen vuosi. Tjsp. Tehtailijat ilmeisesti tenuttavat juoman enimmäkseen itse, minkä kyllä ymmärrän maistettuani. Liköörin vahvuista juomaa, en oikein tiedä, meneekö mihinkään juomaluokkaan. Suosittelen testaamaan, jos jossain tulee vastaan.

Erikoispisteet on muuten mainittava vielä illan kokille, joka teki pientäkivaa syötävää konun oheen. Ranskalainen kokki, joka CV:nsä mukaan oli eräällä rengasfirmalla töissä. Kaveri oli tulossa tekeen jotain herkkujäätelöitään, mutta tultuaan totesi, että ei jäätelö hotsita, vaan tekeekin jotain, mitä kaupasta löytää. Pakko arvostaa moista, vaikka ranskalainen olikin. Klaus K:n pakkasessa on luultavasti vieläkin vino pino syömätöntä jäätelöä. Kannattaa ehkä käydä kysyyn :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti