31.5.2013

Rakkauden kesä 2008 -kola

Huomasin kaupassa keskipohjalaista kolaa. Tutustuin tähän tavaraan samana kesänä, kun tutustuin Jussi Leinoseen. Hieman ihmettelin, että en näytä tästä kirjoittaneen koskaan, vaikka kolaa on käsitelty melko syvällisesti blogissamme. Ehkä en ole vain saanut tätä käsiini.

Muistan kesästä 2008 sen, että kokkolalaisissa kaupoissa sai suht edukkaasti puolen litran limupulloja. Liekö ollut jonkinlainen virvoitusjuomien hintasota menossa. Ilmiö oli minulle uusi. Yksi edukkaimmista tuotteista oli Finnspringin kola. Ehkä tehtaan läheisyys vaikutti hintatasoon, mutta edullisesti sitä sai. Oli kesän aikana Jusan kanssa puhetta, että pitäisi käydä lafkan tehtaanmyymälässä joskus, mutta koskaan ei saatu aikaiseksi, vaan painettiin aina vaan häntä suorana ohi. Ehkä Jensin ruoska viuhui..? Harmi anyway.

Ensivaikutelma kolissa ja ihmisissä harvoin pettää. Kun tapasin Jussin ensi kerran, ajattelin, että mikäs dille tämä jätkä on :D Finskin kolassa ei ollut samaa ongelmaa, vaan alusta asti tulimme juttuun. Aika pleiniähän tuo on, ei mikään maailmoja räjäyttävä kokemus, mutta hyvää kolaa silti. Mutta eipä törmää näillä leveysasteilla useinkaan siihen. Onko tilanne toisin pohjoisempana, lukijani valistakoon. Tuleeko tätä tavaraa Käläviällä kuin hanasta?

P.S Jotta kellekään ei jäisi paha mieli, niin on myönnettävä, että melko nopeasti jouduin korjaamaan käsitystäni Jussista. Kolasta ei tarvinnut. Kannattaa testata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti