6.5.2013

Lisää Seinfeldianismeja: Kahvia taskussa

Koska sain edelliseen Seinfeld-aiheiseen artikkeliin niin hyvää palautetta, niin tykitän aiheesta lisää. Olen sarjan fäni ja usein tulee seinfeldianismeja - eli sarjan tapahtumiin vertautuvia juttuja - mieleen.

Viime viikolla kävin työmatkalla vaihteeksi Mäkissä. Hemmetti, ainakaan Kampin Mäkkäristä ei enää saa aamulla euron juustoa. Törkeää työmatkalaisen kiusaamista moinen. Eipä ole tullut paljon niiden väsyneitä toasteja syötyä, mutta nyt sorruin, en muista miksi.

Ongelma on kahvi. Koskaan kahvia ei ehdi juoda juuston (tai sen väsyneen toastin) aikana. Mäkkärit toisaalta ei ole niin viihtyisiä paikkoja, että niihin viitsisi jäädä hengailemaan kahvia juomaan aamulla. Sama mennä töihin, niin pääsee poiskin. Siis kahvin kanssa bussiin.

Yleensä siinä ei ole mitään ongelmaa, mutta joskus syksyllä en kerran pääässyt kupin kanssa autoon. En tiedä, miten suhtautua siihen. Ymmärrän kyllä, että bussin siivoaminen kahvitahroista on v-mäistä, mutta meikäläinen oli kuitenkin selvinpäin ja näytän tunnetusti luotettavalta. No anyway, en päässyt ineen silloin.

Tällä kertaa pääsin normaaliin tapaan, mutta jäin miettimään kahvin salakuljettamista autoon. Takkini on aitoa Bundeswehr-laatua, joten siinä on isot taskut. Muki sujahtaisi helposti sisään. Sitten vain tönkkönä perälle ja toivotaan parasta :D Paljon helpompaa on totta kai heivata kahvi ja juoda lisää töissä, mutta ideana ihan hauska. Kunhan ei kävisi kuten Kramerille elokuviassa. Mieshän polttaa eräässä jaksossa itsensä kahvia leffaan salakuljettaessaan.

Tosin en tiedä, voisikohan Nobinan haastaa oikeuteen pahimman sattuessa? Soitto vaan Jackie Chilesille ja paperit vetään...

Onko lukijoita syrjitty joskus kahvimuki kourassa? Tai oletteko joutuneet siivoamaan kahvidillejen sotkuja?

5 kommenttia:

 1. En juo kahvia, joten mulla ei ole kokemusta aivan tämäntyyppisistä tapauksista. Erinäisiä ruoka-aineita sen sijaan olen bussin takapenkille (tyypillisesti yöaikaan) salakuljettanut. Omia lempparimenetelmiäni ovat mm. "Kuljeta pirtelömuki vasemman käsivarren takana ja harhauta kuskin katsetta oikealla" -tekniikka sekä "Tunge puoliksi syöty porilainen olkalaukkuusi kaiken muun tavaran sekaan" -taktiikka.

  VastaaPoista
 2. Berliinissä asustellessa bussiin ei saanut mennä avatun oluen kanssa, mutta jos pilsnerin onnistui salakuljettamaan (esim. taskussa) ei kuski puuttunut sivistyneeseen hörppimiseen. Veikkaan että samat säännöt pätisivät myös kahviin.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi ykkösen tekniikat kuulostaa hyviltä ja varsinkin jälkimmäinen oikein järkeviltä.

  VastaaPoista
 4. Viime sunnuntaina keskellä päivää heebo tyhjensi jokirapurasiasta suolaliemet kylmän viileesti nelosen ratikan takaosan rappusiin Forumin kohdalla. Oli siinä japanilaisturisteilla ihmeteltävää. Harmi kun haju ei tallentunut heidän kameroihinsa...

  VastaaPoista
 5. sanonko mä mitä liemiä mä oon nähny tyhjennettävän ratikoihin...

  VastaaPoista