26.5.2013

Ilmaisia lihapullia - yesh please!


Oltiin juhlistamassa työkaverin läksiäisiä pienimuotoisesti. Menimme Viiden pennin krouviin Manskulla. Ihan hyvä juomatarjonta ja jotain pöperöäkin. Outo tilaussysteemi kuitenkin. Ravitsemusliikkeessähän on kaksi erillistä puolta, josta toisessa saa enemmän ruokaa, toisessa juomaa. Paikka ymmärtääkseni rempattiin vastikään, mutta minkäänlaista reikää olut- ja ruokapuolen välille ei saatu. Niinpä jos olutpuolella jotain tilaat, baarimikko skriiva sen ylös lapuille ja kiikuttaa ulkokautta toiselle puolelle. Ruoka tulee takaisin samaa reittiä myöhemmin. Melko vaikeaa.

Mutta niihin ilmaisiin pulliin. Tällä kertaa oli allekirjoittaneelle uusi mies tiskin takana, kun iskimme avausaikaan paikalle. Ei mikään pulinakone, mutta hommat hoituivat. Parin juoman jälkeen kävin tilaamassa ruokaa. Otin pekoni-jotain-lihapullat, lohkoperunat ja olusen. Kaveri kirjoitti paperinsa ja löi maksukoneen eteeni. Se oli jotain 12 euroa. Kysyin, että oliko tässä myös lihapullat ja sain vastaukseksi niukan: "Ei, mutta ei mua enää kiinnostakaan."

Hieman hämmentyneenä maksoin ja menin odottamaan ruokaa. Aattelin, että se on ihan fifti-sixti, että miten käy. Joko en saa lihaboltseja tai saan ne ilmaiseksi. Jännityksellä odotin ja niin kävi, että sain kaiken tilaamani. Pakko arvostaa sellaista asennetta, että moneen kertaan aleta rahastaan, jos menee ekalla pieleen. Lihapullat, perunat ja olut olivat ihan makoisia, joten olisi niistä maksanutkin oikean hinnan.

Erikoisnyanssi muuten tuossa ruoan toimituksessa oli kaverin pizza. Hän sai sen nimittäin niin, että mies käveli ulkovaatteissa ovesta sisään ja kysyi, että kenelle se tulee. Naamalta tunsin paikan baarimikoksi, mutta mistään sitä ei voinut päätellä. Ilmeisesti vapaavuorolainen oli morjenstamassa tuttuja ja samalla jeesasi. Mutta outoa silti, asiakas kävelee sisään ja antaa toiselle asiakkaalle pizzan... Pistää herkemmälle miettiin, että onko tässä Kylmä rinki -tyylillä lasimurskaa seassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti