18.5.2013

Thaikinkkisushi

Syön melkein mitä tahansa normaaliruokaa, niin tuleepa ystävien ja tuttavien joukossa syötyä aasialaistakin toisinaan, nykyään aika useinkin. Kotimme lähellä S-marketin kupeessa on kaksikin kiinalaista ruokaa tarjoavaa ravintolaa, mikä jossain määrin ihmetyttää allekirjoittanutta. Mutta kai niille täälläkin asiakkaita riittää.

Toinen rafloista on mielestäni kovin perinteinen suomalainen aasialaisravintola. Se mainostaa tarjoavansa thairuokaa ja kiinalaista ruokaa, mutta saa sieltä myös esmes sushia. Korea puuttuu sentään. Se kai vissiin muuten on tätä nykyä "se juttu", mutta ei nyt mennä siihen.

Hauskoja mielestäni tällaiset hybridiravintolat. Hirveän suuri osa aasialaismestoista tahtoo olla sellaisia. Näistä halvemmista. Iso osa mannerta saman katon alla. Onkohan Aasiassa puolestaan italialais-ranskalaisia ravintoloita, jotka tarjoavat myös paellaa? Suurin piirtein yhtä järkevää se varmaan olisi. Suomalainen ravintola, jossa tarjoilijat pukeutuvat perinteisiin nahkahousuihin ja kolisuttelevat kastanjetteja. Jos pitäisi perustaa Aasiaan ravintola, niin mikäköhän combo olis paras? Suomi-Valko-Venäjä-Belgia?

Ja ei, nyt ei tarvitse alkaa kertoa kenenkään, että mitään kiinalaista keittiötä ei oikeestaan ole olemassa, vaan Kiinan sisällähän on tsiljoona ruokatyyliä ja että Suomessa aasialainen ruoka on iiiiihan erilaista kuin oikeilla pelimestoilla. On on, mutta nyt puhuttiin eri asiasta. Thai-kiinalainen, josta saa sushia. Ei kyllä kuulosta kauheen luotettavalta. Mutta ilmeisesti toimii, kun kerran näitä on niin paljon.

Tänään söin noista aasiamestoista toisessa, kiinalaiseen keskittyvässä kinkissä. Pitääpä blogauttaa, sillä sen tarjonta ei ole mielestäni ollenkaan huono. Siinä pitäytynen jatkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti