16.7.2013

Vanha Vanha auto

Onni yksillä, kesä kaikilla. Tässä ehdi kirjoitella plokia, mutta yritetään...

Joskus nuorena jolppina kävin katsomassa jääkiekkoa Hippoksen hornankattilassa. Kurkisen Risto, mies jonka tunnen Kastrupin miestenhuoneesta, kun lämäsi, niin ainakin kuuttasataa lähti kiekko.

Jostain syystä, syyttä tai syystä, yhdistän Vanhat autot jääkiekkoon. Voi olla, että näitä tuli kiekkomatseissa syötyä. Se olisi uskottava selitys, sillä Jyväskylän jääkaapissa eivät tarjoilut ole koskaan mitään hääviä olleet. Hyvä jos näitä sai. Mutta missä tahansa näitä olen syönyt, ovat aika klassikoita.

Onkos nää Halvan tekemiä? Eikö se sen logo ole. Nimensä mukaisesti vanhan auton mallinen salmiakkipala. Yksinkertaiset ideat ovat usein parhaita. En kyllä kuitenkaan ihan tajua, että miten näitä kannattaa tehdä. Itse nimittäin ainakin viiden vuoden ajan karkkihyllyllä tuumasin auton nähdessäni, että kato noitakin vielä tehdään, mutta en tehnyt elettäkään ostaakseni karkkia... Nyt testasin. Ehkä voisi toisenkin ostaa. Toisinaan tarvitsee salmiakkia, vaikka se enemmän nimimerkki Vaimon alaa onkin.

P.S. Mainittakoon muuten, että edellislauantaina olin kemuissa, joista lähtiessämme näin pariskunnan syövän puoliksi vanhaa autoa. Vanhan koulukunnan ihmisiä ilmeisesti - ja ainakin yksi myyty kaara.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti