8.11.2020

Kun Pallis oli tauolla 2: Perus kolahäröilyä

Lisää settiä ajalta, jolloin jouduin tämänkaltaisista epäkohdista avautumaan vain Leinoselle, en myös kaikille neljälle lukijallemme. Lidlin kirsikkalaittikola. Voi voi. 

Kaikkihan tietävät, että Lidlin oma Freewayn normikola on ihan hyvää. Edullista, mustaa ja hapokasta. Juomien suhteen ei muutenkaan hassumpi kauppa. Olin juurikin juomaa, alkoholitonta olutta (pitäisi muuten pallittaa siitä), ostamassa, kun tämä vanha tuttu osui silmiin hyllystä. Palvelujournalismin hengessä ostin tölkin, vaikka tunsin tuotteen. 

Cherry Cokehan on jumalten nektaria, joten Lidlin kirsikkakolalla voisi parhaimmillaan mennä pitkälle. Virhe on kuitenkin syvällä reseptissä. Kuten pari artikkelia aiemmin lainasin kaimaani, niin tähän Jussin sanoma pätee:"Yleensä tuommoset tuotteet [makukolat] kusahtaa sillä, että se on myös joku lightversio samalla." Juurikin näin. Luulenpa, että tämä kyseinen tuote on yksi tärkeä syy ton katkeran lauseen takana. 

Pystyn normiversiota juomaan laittina, ei siinä. Mieluummin otan kolani kuitenkin sokerilla, aivan kuten elokuvani Jason Stathamilla, jos vain mahdollista. Sitä en tajua, että tehdään periaatteessa helvetin kovaa kamaa ja sitten pilataan kaikki makeutusainepelleilyllä - tarjotaan VAIN lightia. Makukolissa ero korostuu jotenkin. Ero myöskin muuttuu niin suureksi, että en tiedä enää, kumpi olisi pahempaa: tehdä makukolaa ilman sokeria tai makukolaa ilman happoa. Onhan happamuuskin pahasta, aivan kuten sokerikin, kumma kun kukaan ei tee überlaittia myös ilman hapokkuutta. Kyllä arvon hoikkuunintoilijat, sokeri menee kylkiin, mutta vastaus onkin Tahko Pihkalan oppi: kohtuus kaikessa (Jos ei ole Pihkalan quote, niin sitten joku muu pesäpalloilija). 

Vuoden 2010 artikkelissa kollegani nimimerkki Kai-se-nykyään-joku-viestintäpäällikkö-on totesi kolaa hidastetuksi itsemurhaksi. Se voi olla näin, mutta hyvänen aika, jos annatte siihen välineitä eri mauilla, niin käyttäkää pliis myös sitä sokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti