20.9.2021

Uusia kolia 6: Mitä tässä sitten oikein ON?

Pakko sitä oli ostaa, kun sen näki, mutta tiesihän sen etukäteen: ei näistä koskaan ole mihinkään. 

Periaatteessa kofeiiniton kola kiinnostaisi, kovasti. Olen keski-ikäinen, keskimittainen, keskiluokkainen, keskimäärin kofeiiniaddiktoitunut ihminen. Aamuysiin mennessä juon mieluusti pari kuppilista kahvia ja sitä rataa. Iltakofeiini kuitenkin arveluttaa, sillä olen muutenkin surkea nukahtamaan.

Tässä törmätään kuitenkin siihen mieleni yli menevään ongelmaan, että tiettyjä erikoisempia kolia, kuten Lidlin kirsikkakolaa, tehdään vain eksklusiivisesti sokerittomana. Niin myös tätä. Huumeton kola on saatavilla vain zero sugar -moodissa, eikä niistä koskaan ole mihinkään. Mistä päästäänkin kysymykseen, jonka makunystyräni kysyvät minulta aina ja myös tällä kertaa: "Kuka jumalauta juo vapaaehtoisesti sokeritonta kolaa?"

Kuinka iso olisi tehdä kaksi satsia, toinen sokerilla ja toinen ilman? Ihanko oikeasti te panimot ette pärjää ilman mun ja Jussin konsultointiapua? Rahalla sitä saisi. Googlen mukaan puolestaan Amerikan-maalla saa kofeiinitonta kolaa kera sokerin. Mistä tuli joku muistijälki, että taisin villissä nuoruudessa jotain sellaista juodakin. Ja sure enough, olihan aiheesta jo artikkeli. Toistan itseäni näköjään kymmenen vuoden välein, mikä on yllättävän harvoin jopa. Mutta tuokin sokerittomana, tosin eri brändillä. 

Vielä sokeroitu kofeiiniton löytämättä. Aukeaako siitä taivaan portit? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti