13.2.2012

Nisuperjantai 17.2.2012

Nisu.
Hemmetti, kun ei ehdi kirjoittaa mitään. Aiheita sinänsä olisi, mutta kun ei. Pitäisi laittaa lappu luukulle, että "palataan asiaan, kun lapseni on 30 ja muuttaa pois kotoa." Mutta yritetään nyt kuitenkin.

Tällä kertaa kyseessä on haastekampanja, johon ainakin itse osallistun, vaikka pekonista ei kyse olekaan. Työkaverini nimittäin toi nisua viime perjantaina töihin. Jos ette tienneet, nisu on suomeksi siis pullaa. Joku peruspitko, mitä näitä nyt on. Sellaisen toi töihin - ilman syytä.

Reaktio oli odotettu: siitä seurasi lievää suurempaa sekavuutta. "Kuka toi? Miksi? Mistä syystä?", kajahteli kahvihuoneessa moneen kertaan. In Finland we have this thing, että ei turhaan pullaa töihin kanneta. Vähintään jonkun on pitänyt mennä naimisiin, kuolla tai molempia. Nyt rikottiin kaava, ja itse aion pukata siihen uuden särön.

Ensi perjantaina vien nisua töihin, ihan uhallakin. Ei mitään syytä kuin se, että kyllä se pullan kera töissä viihtyisämpää on kuin ilman. Suolakaivos pullan kanssa on parempi kuin pelkkä suolakaivos. Haastan myös teidät lukijabörjet samaan. Ilostuttakaa ja ihmetyttäkää työkavereita pullalla. Jos ette ole töissä, ilostuttakaa ystävää tai vaikkapa opiskelukavereita.

Nykyään on vaikka mitä päiviä, on sähköpostin siivouspäiviä, lenkkimakkaraviikkoja, kansallinen perunapäivä on myös ihan varmasti ja ties mitä älyttömyyksiä, Rovaniemen Putaansuu-päivät yms. yms. Nisuperjantai on oikeastaan aika hyvä tässä joukossa...

4 kommenttia:

 1. Vein toissaviikolla töihin suklaakakkua nimeltään death by chocolate. Kostutukseen oli käytetty armanjakkia kun konjakki oli loppu. Työkaveri tuijotti hetken pitkään ja muisti sitten että arsenikki on eri asia kuin armanjakki.. :D

  VastaaPoista
 2. tänään alkoi perunaviikko: http://uutiset.ruokatieto.fi//Suomeksi/Tapahtumakalenteri

  nisuperjantai on aika hyvä. laskiainenkin on ihan kohta.

  VastaaPoista
 3. Perunaviikko, no just. Aika hyvin sattui. Toivottavasti se ei syö osallistujia nisuperjantailta :D

  Ja teidän työpaikka kuulostaa Satu mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 4. Meillä oli kyllä ihan vakkariin perjantain aamukahvilla "perjantaipulla". Ikinä ei sovittu kuka vie, hyvällä tuurilla vaan joka perjantai oli pullaa, joskus tuplasti jos kaksi sattui vanhigossa tuomaan. Erittäin mukava tapa aloittaa viikonloppu! Perjantaipullo ei taida sopia työaamuun?

  VastaaPoista