2.7.2012

PALLIKSEN FESTARIKESÄ: Tuskassa pariloidut

No niin, Tuska - eli virallisemmin Tuska Open Air Metal Festival - vedettiin läpi viikonloppuna. Luvassa tapahtumasta on muun muassa Sabaton-velikultien haastattelu, mutta lähdetään liikkeelle tärkeimmällä eli syömisellä. Tuska ei nääs turhia kainostele ruokakattauksillaan. Yleisilmettä ruoissa voisi kuvata aika rekkamiesmäiseksi. Sushia ei ollut tarjolla, joskin eksyneille hipstereille olisi suuhunpantavaksi ollut kyllä kevätrullia vietnamilaisesta. Skippasin.

Peruspaistomättöä edustivat erilaiset kebabit ja spydäripohjaiset jutut. Festarikebu ei mua vakuuta, joten otin pyttipannua, joka olikin ihan jees. Jumalattoman jytkyjä vaan annokset, oli niinku olis pistänyt Soinin lihoiksi ja siivuttanut Halla-ahon siihen päälle. En jaksanut kokonaan edes kahdeksan euron kattausta, joten nöyrtyminen olisi ollut totaalista 10 euron setissä. Mutta kai sitä kuluttaa, jos maihareissa ja latexissa vetää koko ehtoon wall of deathia.

Extrapisteitä Tuska saa siitä, että Dr. Oetkerin pizzoilla oli koju paikalla. Aika styleä ja perusvarmaa tavaraa, jos et halua kikkailla. Itse kuitenkin villisti testailin ja otin burrittoa, joka olikin kovin makoisa. Joskus syöminen festareilla on pakkopullaa, mutta tästä jopa nautin. Tuska on - kai - tunnettu melko rauhallisena juhlana, vaikka hevissä aggrea onkin. Poliiseja ei siis paikalla paljon väkimäärästä huolimatta näkynyt, mutta heitäkin oli ajateltu, sillä Sibyllä möi hodareita. En valitettavasti jaksanut enää niitä.

Kaksi ihmetystä jäi mieleeni. Ykkönen on se, että kaikissa Suomen kesätapahtumissa, ihan kaikissa myydään muikkuja. Toinen on se, että miksei normaalisti saa tällaista lounasta mistään? Joutuu tyytymään joihinkin keittoihin, kun voisi syödä tappajapyttäriä. Olis ihan hauska kerran vuoteen :D

Yksi miinuskin tarjoilussa oli. Tuska ei ole yksin syyllinen, osasyy siihen on Helsinki ja Suomi, mutta todellakin aion antaa palautetta lokeista. Ne olivat helvetinmoinen riesa ruokapuolella. Ens vuodeksi jotain siimaa kehiin tai jos Jussi Pajuselle sopii ja ylimääräinen tussari löytyy, voin tulla haulikon kanssa rässimään, perkele. Lokit helvettiin...

Anyway ihan positiivinen viba jäi ruokatarjoiluista, eipä ollut aiemmin analyyttisemmin tullut niihin pureuduttua. Katotaan, pääsenkö Flow'hon elokuussa, voi olla erilaiset setit siellä, mutta hevareilta on ihan hyvä haaste heitetty ilmaan.

P.S. Pakko lopuksi todeta ruokaan liittymättä, että Tsekki Velkoineen kaikkineen on boikotissa. Jumalauta Sabatonin ohella odotin eniten yhtä ehdottomista suosikeistani, Lamb of God -poppoota. Ja menivät sitten pidättään keulamies Randy Blythen kuolemantuottamuksesta ja keikka peruttiin. Jos poliisi ja oikeusasteet toteavat miehen syypääksi, voin boikotin poistaa, mutta täytyy sanoa, että otti päähän.

7 kommenttia:

 1. Tuo lokkiongelma on kyllä niin paha että soisi jeesustelun loppuvan asian tiimoilta. Kun ei wimbledonmainen luomuratkaisu (haukka) kelvannut niin sitten jotain ei-luomua kehiin. Jotain tarttee kuitenkin keksiä, sen ovat kaupungin "isät" veronmaksajille velkaa. Jumalauta, tehkää jotain!

  VastaaPoista
 2. Hei hevijeesus, niitä "kevätrullia" on myyty joka festarinpuolikkaalla tässä maassa viimeiset 10 vuotta.

  Flöyssä ole nähnyt ensimmäistäkään häiriölokkia ikinä, vaikka ne bakkanaalit on tuolla samoilla hoodeilla pidetty jo aika monta vuotta. Ehkä se on se hipsterruoka.

  VastaaPoista
 3. Ei sunnuntaina mitenkään järin häirinnyt lokit. Tietty toiset on herkkänahkaisempia kuin toiset!

  VastaaPoista
 4. Täytyy kyllä nostaa hattua. Jos ruokapuolella esmes sunnuntai-iltapäivällä eii lokit häirinneet, niin oot kyllä lunki kaveri. Onnittelut.

  VastaaPoista
 5. Amican lounasravintoloissa on muutaman kerran vuodessa kunnon pyttipannut tarjolla ja ,ainakin siinä missä mä käyn, noin kerran kuussa makkaramaanantai. Noina päivinä jää eväät niiin työpaikan jääkaappiin seuraavaa päivää odottamaan.
  Lokit häiritsivät Tuskassa melkein sisätiloissa asti, nimittäin siinä akkre-kopilla. Niitä oli ihan tolkuttomasti. Mä ojensin sulle siitä passin ja rannekkeen. :)

  VastaaPoista
 6. Makkaramaanantai, aika kaunis ajatus...

  Kiitos rannekkeesta, toivottavasti skragani oli suorassa :)

  VastaaPoista
 7. Blockfesteillä kebab ei ollut lähelläkään kebabia. Ja tulihan sitä sitten 8€ maksettua siitä satsista. Mutta jos haluat kunnon kebabia, mene Tampereen Tammelantorille, jossa paikka nimeltä Nile Kebab. Se on Abu Fuadin jälkeläinen joka sijaitsi Koskikeskuksessa.

  VastaaPoista