6.7.2012

PALLIKSEN FESTARIKESÄ: Sopiikohan lihapullat ja Dave Mustaine yhteen?

Ainakaan paikalla, jolla haastattelin Sabatonin poikia,
euron juustoja tai kokaiinikekoja ei näkynyt missään...
Kuinka moni on kuullut tarinan yhtyeestä, joka vaati backstagelle tarjolle m&m-karkkeja niin, että ruskeat on poimittu joukosta pois? Minä ainakin olen. Interwebbin ihmemaan mukaan se olisi ollut Van Halenin vaatimus. Stoori on osoitus siitä, miten suuri suosio saattaa aiheuttaa ihmisissä kusipäisyyttä. Onneksi meillä Leinosen kanssa on vielä jalat maassa suursuosiosta huolimatta.

Kävin Tuska Open Air Metal Festivalin yhteydessä jututtamassa tuottaja Niklas Nuppolaa aiheesta. Saavatko starbat, mitä haluavat ja mitä he oikeastaan haluavat? Ainakin näin festarikävijän näkökulmasta takatilat ja oikeus vaatia mitä vaan kuulostaa melko paratiisimaiselta combolta. Voisiko sitä sitten pyytää kuun taivaalta, jos Jussi Koivisto yhtyeineen tulisi paikalle.

Kuulemma suurempien esiintyjien mukaan mennään aika pitkälti. Jotakin muutoksia raidereihin nykyään kuitenkin tulee, esimerkiksi yksittäisiä juustolautasia ei yleensä tehdä, vaan ne hoidetaan buffet-tyylisesti. Itsekin kysyin, että juustolautasia?! Ja kyllä, moinen löytyy kuulemma monen raiderista. Aika heavyä. Takavuosina tuollaisetkin tarjoilut tehtiin kullekin bändille erikseen ja Nuppola kertoi, että bändit joskus saattoivat valokuvata ruoka-annoksiaan. Moni hevibörje olisi siis varmasti hyvä ruokabloggari.

Ylipäätään Tuskassa vierailleilla yhtyeillä ei ole yleensä mitään sen kummempia vaatimuksia, hevipumput eivät kuulemma ole diivailuun sortuvia. No ehkä Van Halenit ja Jennifer Lopezit kiertää vähän eri areenoilla. Ja sekään ei oo katastrofi, vaikka raideria ei täysin pystyttäisi täyttämään, asiasta pitää vain sopia yhtyeen kanssa. Jotenkin vähän tylsän kuuloista... Bäkkärille säkillinen tuoreita euron juustoja ja iso keko kokkelia, sellaisia niiden vaatimusten pitää olla! Ovatko muusikot oikeasti niin vaatimattomia jeppejä, että suhtautuvat asioihin kuin minä töistä kotiin tullessani: kiva jos jotain ruokaa on tarjolla.

Alkoholivaatimuksia orkestereilla on varmasti ja näköjään myös juustolautasjuttuja. Mutta mitä ruokaa sieltä sitten saa, jos vaikka Leinosen kanssa perustetaan duo ja noustaan sivulavalle ens kesänä? Haastattelupäivänä oli kuulemma tarjolla cateringin puolesta lasagnea, sitä edeltävänä oli ollut lihapullia. Aatella, siellä se Megadeth-nokkamies Dave Mustaine on ehkä kans vetänyt lihapullia ja perunamuusia. Pari pullaa muusin alle piiloon, jotta Effelson ei nää, montako se syö... Äksyksi haukuttu Dave oli aika leppoisa perjantaina - ehkä pullat oli ollut hyviä.

Mutta entä mikä sitten oli Nuppolan näkemys, että mitä tehtäisiin, jos vaikkapa juurikin mainittu Taavi keksisi pyytää ämetämmejä niin, että ruskeat on joukosta blokattu pois? Kuulemma ensin luultavasti yritettäisiin ilman moista, että josko kelpaisi, mutta jos se kynnyskysymys olisi, niin olisi se kai sitten eroteltava. Näissä karkeloissa artisti ei maksa, vaan päättää.

P.S. Jos raiderit kiinnostaa, niin täältä löytyy syväkurkkujen vuotamia listoja.

4 kommenttia:

 1. No se on Ville täällä nillittämässä taas, hei!

  Tuo ruskeat m&m:t -jutulla on muuten ihan järkevä selitys: Legenda kertoo, että sillä pystyttiin tarkkailemaan, oliko promoottori/järjestäjä jaksanut lukea koko raiderin ajatuksella läpi. Jos sortteerattuja m&m:iä ei löytynyt, osasi tekniikkapuoli tarkistaa kaikki muut (esiintymistä varten ihan aikuisten oikeesti) välttämättömät asiat erityisellä pieteetillä, jotta illan konsertti sujuisi ilman yllätyksiä ja olisi valtava menestys. Kulta-aikana kiertäessään lavatekniikka oli aikaansa nähden ilmeisesti aika kehittynyttä ja vaatimustaso perusbändeihin verrattuna suuri. Ne synat ja kaikki hei!

  P.S. The Smoking Gunin arkisto on mahtava; Iggy & The Stoogesin baclineraideri on ihan timanttinen!

  VastaaPoista
 2. Ääääh... Liian positiivishenkinen selitys. Ja tuossakin on ongelma: jos karkit on kunnossa, marsut voi sitten olla suoraan Piss on the Live Marshall Amplifier Competionista, kun kukaan ei epäile...

  Iggyn papru oli kyllä hauska :D

  VastaaPoista
 3. Haha, yo. selitys on niin kukkua. Aikuisten oikeesti.

  VastaaPoista
 4. Niinhän Villekin kirjoitta, että legenda kertoo, ei mikään fakta siis. :)
  Mut niinhän se menee, että jos mitään ei pyydä niin mitään ei saa. Kärjistetysti: jos raiderissa ei lue, että pukarissa pitää olla sohvat, peili ja jalkalamput, niin Ramirentin kopperostahan saattaa siinä tapauksessa löytyä tuon postauksen kuvan kaltainen pöytä penkkeineen ja sähköt on kytkemättä. Vietä siinä sit puoli vuotta kiertueella kaukana kotoa..

  VastaaPoista