12.7.2012

Ruotsalainen kebab unelma

Eräänä yönä heräsin hikisenä kuin Arnold Schwarzenegger Sharon Stonen viereltä Total Recallissa. Siis siinä oikeassa Total Recallissa, ei tässä naisten ja lasten versiossa joka nyt on tulossa teattereihin. Syy hikeeni ei kuitenkaan liittynyt Sharoniin tai keneenkään muuhun naishenkilöön, vaan OLW:n valmistamiin sipseihin jotka maistuvat kebabilta. Sundin ja Foppa ovat vieläpä nimenneet sipsinsä Kebab Drömmeniksi. Erittäin arvostettavaa ja samalla kuitenkin ennalta arvattavaa. Suomessa on taas tyritty oikein kunnolla ja tietysti ruotsalaiset hoitavat homman himaan sillä välin kun meikäläiset hierovat viivelähtöä maalin takana. Kebu on dominoinut Suomessakin roskaruokamarkkinoita jo hyvinkin pitkän aikaa, silti kukaan ei ole saanut päähänsä tehdä kebabin makuisia sipsejä, puhumaatakaan kondomeista ja alusvaatteista. Tässä kohtaa tulee karusti ilmi suomalaisilta uupuva voittamisen kulttuurin alemmuustila. Kaikki avaimet voittoon tarjotaan, mutta kukaan ei osaa lyödä kunnaria.

Suomessa jokainen sipsikeisari polkee markkinoille erilaista sourcream and onion yhdistelmää ja lisää jonkun paskan mausteen ja uuden värin pussiin kerran vuodessa. Samaan aikaan Ruotsissa uskalletaan unelmoida kebabista, herätä keskellä yötä kirjoittamaan unelmat ylös ja aamulla nousta muuttamaan maailma.

Mitä sipseihin itseensä tulee.. Kebabsoossin olemus tuntuu kielellä mietona nuolaisuna ja maku ei ole liian päällekäyvä. Tunnelma on kuin söisi grillisipsejä, jotka on uitettu jumalan armosta kebab-kastikkeessa. Mitäpä mies muuta kaipaisikaan, ellei sitten Sharon Stonea vierelleen salamurhaa hautomaan.

1 kommentti:

  1. Mitä sanoo tuoteseloste, onko aitoa kebabeläintä?
    http://www.youtube.com/watch?v=HxWygyJgvYk

    VastaaPoista