3.10.2012

Buffalo ranskikset, innovaatioiden kärkikastia

Toim. huom: Kuvan ranskikset vasta menossa uuniin ja täten olemukseltaan lötköjä.
Helluni lähdettyä ulkomaille minua ikävöimään ovat ranskalaiset perunat tehneet triumfanttisen paluun ruokavaliooni. Kuten mikä tahansa voittajan paluu kotikonnuille, tämäkään paluu ei tapahtunut ilman suurta juhlaa ja mullistuksia. Sisimmässäni tiesin, että pelkkä ranskanperuna- tai grillimaustekylpy ei irrota perunoista täyttä potentiaalia, joten oli lypsettävä kauniista aivoistani viimeisetkin innovaatiot irti. Päätin lurauttaa leivinpaperille muutaman tilkan Texas Petrin Buffalo Wing Saucea, soossin päälle Lidlin markkinoiden parhaita ranuleita, muutama strateginen nakki ja mökkireissulta syömiseltä säästynyt Wilhelmi. Koko pellillisen sekoitin soossiin kuin epilepsiakohtauksen saanut esiteini, raivokkaasti ja vailla järkevää kohdetta raivolleni.  Ei passaa myöskään unohtaa kuorruttaa wing saucessa kylpevää kokoonpanoa ranskismausteella tai grillimausteella. Pienikin määrä soossia aiheuttaa potuissa välittömän harppauksen evoluution seuraavalle askelmalle. Olettaen tietysti että osaat käyttää uunisi grillivastuksia ja mahdollista kiertoilma-ominaisuutta optimaalisen rapeuden ja kuohkeuden loihtimiseksi. Oikealla lailla pintakuivautunut ranuli kätkee soossin tulisuuden syleilyynsä juuri niinkuin Jahve sen alunperinkin tarkoitti.

Peteä myydään ainakin kookauppojen jenkkihyllyillä, myös muita soosseja voi ja kannattaa kokeilla.

1 kommentti: