29.7.2020

Kuinka varmasti pilata rullakebu

Kaiman edellinen postaus käsitteli pitkästä aikaa kebua. Jatketaan samalla teemalla. Tuttu teema, se lienee Palliksen historian käsitellyimpiä, mutta olen itse joutunut huomaamaan, että nykyisellään ei kebua ihan hirveästi kulu. Lomalla kuitenkin meni pitkästä aikaa.

Kesä 2020 jää matkailun historiaan erikoisena kesänä. Niinpä minäkin kävin lomallani pikaiseen myös Lempäälässä, kaupungissa(?), jonka fanimme tietävät siitä, että olen ollut siellä töissä noin kahdeksan tuntia aikoinaan. Joka tapauksessa tarvitsin tankkauksen ja minulle suositeltiin erästä pizza-kebab-paikkaa kelvollisena. Menin paikalle ja otin tietysti rullan. Vanhemmiten olen alkanut ajatella, että muita kebabmuotoja ei varsinaisesti edes tarvita. 

Jos puhutaan kebabista, annoksen voi pilata monella tapaa. Yksinkertaisimillaan liha voi olla pahaa. Liha voi olla myös kylmää. Lihaa voi olla liian vähän suhteessa muuhun ja ehkä teoriassa liian paljonkin. Annoksen voi pilata myös kastikkeilla, ainakin pahalla kastikkeella, liiallisella salaatinkastikkeen käytöllä, mitäänsanomattomalla kastikkeella ja ehkä teoriassa liian tulisellakin kastikkeella. Väärin sekaisin olevat ainekset voivat pilata ruoan (tätä ongelmaa ei muuten ole rullassa) samoin kuin esim. löysät ranet (eikä tätä). Tässä muutamia esimerkkejä, lukijat voivat kommenteissa mainita, jos jotain unohdin. 

Joillain asioilla ei niin ole väliä. Rullakebunkin saa tarjolle erilaisilla tavoilla. Jotkut suosivat isoa jöötiä, toiset katkaisevat sen kahtia. Yksi käyttää alumiinifoliota käärintään, toinen jotain sellupohjaista ja laittaapa joku sen tarjolle paljaaltaankin. Nämä varianssit eivät mielestäni voi pilata annosta. Kukin ravintoloitsija päättää itse ja itse pystyn mukautumaan näihin tilanteisiin. Mutta Lempäälässä tuli tarjonnan suhteen sellainen kierrepallo, että oksat pois. 

Kuten kuvasta näkyy, rulla on kahdessa osassa ja päälle on heitetty taiteellisesti jotain soosia. Olin hämmentynyt. Olen melko kokenut haarukan ja veitsen käyttäjä, joten pystyin syömään annoksen. Maku, kastike, liha, kaikki oli sinänsä kunnossa. Mutta silti, söin rullan haarukalla ja veitsellä. Mielestäni melko kohtuutonta. Jumala on luonut rullan heavy duty -koon tortillaksi ja sellaisena se pitäisi pitää. Tuli olo vähän kuin Seinfeld-sarjassa, jossa eräässä jaksossa yleistyy tapa syödä Snickers-patukka haarukalla ja veitsellä. Me ollaan selkeästi kaltevalla pinnalla, mitä seuraavaksi..?

P.S. Pahoittelut muuten siitä, että en ole edellisen viiden vuoden aikana tullut yhtään paremmaksi valokuvaajaksi.  

1 kommentti:

  1. Et ole tainnut syödä oikeaa rullakebua ikinä? Helsingistä niitä ei ainakaan saa ja jos rullan pystyy syömään käsillä kuin tortillan niin koko on jo niin väärä, että varmaan makukin.

    VastaaPoista